Projectes

Barcelona més sostenible

ACRA s’ha adherit al programa Barcelona Comerç + Sostenible mitjançant la signatura del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat.

La participació d'ACRA en aquest programa consisteix en elaborar un pla d’acció anual per millorar la sostenibilitat del sector amb una proposta d’actuacions que impliquin els socis de la ciutat i acompanyar-los en l’execució.

Més informació

 

Gent Gran, Gent Artista

Per dinamitzar les activitats que els residents i usuaris fan als centres dels socis d’ACRA, des del 2001 organitzem el concurs de postals de Nadal Gent Gran, Gent Artista.

Més informació

 

Missions empresarials

Les missions empresarials d'ACRA serveixen per conèixer noves organitzacions, estructures, serveis i formes de treballar en l'àmbit de la dependència. Des del 2006 a Canadà ja són moltes les missions que han dut la gent d'ACRA arreu del món amb una voluntat clara d'aprenentatge i d'innovació.

Més informació

 

Missions empresarials a casa nostra

Vols compartir amb altres socis d’ACRA els teus coneixements? Els procediments que utilitzes? Les singularitats del teu centre? Vols visitar altres serveis assistencials? Vols fer networking amb altres socis d’ACRA? Des del 2014 hem implantat les missions empresarials a Catalunya, visitant centres associats que hagin aconseguit millores en l’atenció, la gestió, els procediments i/o qualsevol altre àmbit en què la qualitat i la innovació protagonitzin la vida diària de cada servei.

Més informació

 

Observatori de la Dependència

L'Observatori de la Dependència d’ACRA és un espai de recerca sobre el sector d’atenció a la dependència i la gent gran. La creació d’aquest instrument respon a la voluntat de la nostra organització per donar valor afegit al sector, per visibilitzar-lo i prestigiar-lo com un àmbit de creació de riquesa i de cohesió social, amb un present i un futur indispensables.

Més informació

 

Pacte del temps

ACRA forma part del grup de treball del Pacte del Temps des del 18 de novembre de 2019.

El Pacte del Temps és una iniciativa municipal que cerca el compromís de la ciutadania i de l’Ajuntament de Barcelona per impulsar accions en l’àmbit dels usos del temps que contribueixin a la reducció de les desigualtats socials, a la millora de la qualitat de vida i a la promoció d’una economia plural al servei de les persones. 

Més informació

 

Podcast L'Edat de l'Oblit

L'Edat de l'Oblit és un podcast que té per objectiu lluitar contra els tabús i els prejudicis existents envers la gent gran.

Des d'ACRA i la Unión de Entidades, amb el suport del Departament de Drets Socials, hem engegat una inciativa innovadora per combatre els tabús i prejudicis que dificulten un tracte just i igualitari de les persones més vulnerables.

Més informació

 

Procés d'Acreditació de Competències Professionals

El Procés d'Acreditació de Competències Professionals és una iniciativa adreçada a avaluar, reconèixer i acreditar oficialment les competències professionals de les persones, adquirides per l'experiència professional i la formació no formal al llarg de tota la seva vida.

Més informació

 

Setmana de la sostenibilitat

La setmana de la sostenibilitat potencia i dona altaveu a totes les activitats que ACRA i els seus associats fan per adaptar-se als Objectius de Desenvolupament Sostenible, i així contribuir a un creixement més responsable amb el planeta.. 

Més informació