Podcast L'Edat de l'Oblit

L’Edat de l’Oblit és un podcast d'ACRA i Unión de Entidades que té per objectiu lluitar contra els tabús i els prejudicis existents envers la gent gran. Sexe, amor, soledat, noves tecnologies, abusos, privacitat, etc... són alguns dels temes que es tracten al llarg de deu capítols que ben aviat podreu escoltar.

La comunicadora Candela Figueras condueix els deu episodis, d'una durada aproximada de mitja hora i que s’estructuren en una entrevista on es busca la reflexió i l'anàlisi per desmuntar cadascun dels tabús. Cada episodi compta amb un reconegut expert en la matèria, a més de les opinions d’una persona usuària, un familiar i un professional. L’estructura coral de cada episodi es complementa a més amb les opinions de la gent del carrer. Podreu escoltar el podcast des de les següents plataformes: spotify, ivoox i apple music.

Podcast disponible a:

Icona Spotify
Icona iVoox
Icona Apple podcast

L'Edat de l'Oblit - Episodis i calendari

QUÈ ÉS I PER QUÈ?

L'Edat de l'Oblit és un podcast que té per objectiu lluitar contra els tabús i els prejudicis existents envers la gent gran.

Des d'ACRA i la Unión de Entidades, amb el suport del Departament de Drets Socials, hem engegat una inciativa innovadora per combatre els tabús i prejudicis que dificulten un tracte just i igualitari de les persones més vulnerables.

CAPÍTOLS I CONVIDATS

Dilluns, 24 d'octubre
Persones grans i sexe, amb Feliciano Villar, Catedràtic de Psicologia Evolutiva de la Universitat de Barcelona (UB).

Dilluns, 31 d'octubre
La gent gran necessita supervisió, amb Carol Mitjana, Directora del Centre Geriàtric Lleida.

Dilluns, 7 de novembre
Abús a la gent gran, amb Jordi Muñoz, Vicepresident de la Comissió dels Drets de la Gent Gran del Col·legi d'Advocats de Barcelona (ICAB).

Dilluns, 14 de novembre
La idealització de viure a casa, amb Cinta Pascual, Presidenta de l'Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA).

Dilluns, 21 de novembre
La gent gran se sent sola, amb Francesc Torralba, Director de la Càtedra ETHOS de la Universitat Ramon Llull.

Dilluns, 28 de novembre
La gent gran i les noves tecnologies no són compatibles, amb Genís Roca, expert en transformació digital i President de la Fundació.cat.

Dilluns, 5 de desembre
La gent gran no fa cap servei a la societat, amb Josep Carné, President de la Federació d'Associacions de Gent Gran de Catalunya (FATEC).

Dilluns, 12 de desembre
A les residències no hi ha privacitat, amb Sílvia Vázquez, Directora general de la Fundació Aymar i Puig.

Dilluns, 19 de desembre
La mort és l'enemic a batre, amb Josep París, Director de desenvolupament de Serveis Funeraris de Barcelona (Mémora).

Dimarts, 27 de desembre
L'amor entre persones grans, amb Mercè Pérez, Doctora en Psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)i especialista en envelliment.