Setmana del desenvolupament sostenible

Del 2 al 5 de novembre de 2021

ACRA, com a principal organització empresarial del sector d’atenció a la gent gran, des de la corresponsabilitat i la implicació envers la societat, s’alinea amb els objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides.

Els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) – objectius universals, integradors i ambiciosos- són els que guien la implementació de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides per al Desenvolupament Sostenible, aprovada el 25 de setembre del 2015.

La pobresa, la fam, la pau, la salut, l’educació, les desigualtats, la inclusió, la prosperitat econòmica, la protecció del planeta, la lluita contra el canvi climàtic, les ciutats i els territoris, l’energia, el consum i la producció sostenibles i la governabilitat són alguns dels temes que integren els ODS.

Els 17 ODS és concreten amb 169 fites i els seus indicadors d’evolució. Els indicadors seran establerts per la Comissió d’Estadística de les Nacions Unides l’any 2017.

Els ODS són el resultat d’un procés de negociació que es va dur a terme després de la Cimera de Rio+20 (2012), partint de l’experiència adquirida amb els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni.

PER QUÈ HO FEM?

L’objectiu de la setmana de la sostenibilitat és potenciar i donar altaveu a totes les activitats que ACRA i els seus associats fan per adaptar-se als Objectius de Desenvolupament Sostenible, i així contribuir a un creixement més responsable amb el planeta.

Experiències i accions sostenibles

Empleneu aquesta enquesta de sostenibilitat! - BCN + Sostenible

EXPERIÈNCIES SOSTENIBLES

Durant la setmana de la sostenibilitat d'ACRA promocionarem a les xarxes socials diversos vídeos amb experiències de centres associats (residències, centres de dia, habitatges tutelats...) que realitzin activitats de desenvolupament sostenible.

WEBINAR ESPECÍFIC

Energia, cap on vas? Oportunitats d'eficiència energètic en residències de gent gran és el títol del webinar que culminarà la setmana sostenibleAtesa la creixent inflació de preus de l’electricitat i el gran consum energètic que suposa un edifici com una residència de gent gran, donarem informació i eines sobre estalvi energètic en edificis adaptats a la gent gran.

BARCELONA + SOSTENIBLE

ACRA forma part del projecte BCN + Sostenible. Realitzarem una enquesta especial per conèixer quins àmbits de sostenibilitat apliquen els socis.