Notícies

22 de juny de 2017

Presentem el Programa REMI entre els socis

Mitjançant la reminiscència, aquest projecte combat el deteriorament cognitiu en persones grans amb dependència i intenta prevenir-lo en aquelles que no en tenen

programa remi 2017 01

ACRA i la Fundació Salut i Envelliment van presentar ahir el Programa REMI davant els socis, que van conèixer de primera mà què és i com s’articula un projecte que, mitjançant la reminiscència, vol reduir el deteriorament cognitiu en persones grans amb dependència o prevenir-lo en aquelles que no en tenen.

Els responsables del projecte van explicar les característiques del Programa REMI i dels abundants recursos dels que poden disposar els centres que decideixen adherir-s’hi. Durant la presentació, tres centres associats que van participar a la prova pilot van explicar la seva experiència en relació al programa.

A partir d’ara, els centres que s’hi vulguin acollir només han d’inscriure’s a l’enllaç que trobaran al final del comunicat. Participar al programa és gratuït gràcies al suport de la Fundació Bancària “la Caixa” Promoció de l’autonomia i atenció a l’envelliment, a la discapacitat i a la dependència 2016. Podeu consultar què aporta el programa REMI i a què es comprometen els centres a l’enllaç “Programa REMI”.

Durant la presentació, els centres participants van valorar molt positivament l’experiència de la prova pilot tant per als usuaris com per als mateixos professionals que hi han participat. “És una molt bona eina per treballar reminiscències de forma grupal”, assegura el director del centre de dia ICAIME, Carlos Navas. La psicòloga de la Residència i Centre de dia La Sagrera, Sara Ruiz, va destacar la importància del “vincle creat” entre els mateixos usuaris assistents als tallers, i la psicòloga de la Fundació Aymar i Puig, Irene Fernández, va posar èmfasi en la “millora significativa de l’estat d’ànim i la sociabilitat” dels usuaris participants.