Històric 2024

El repte de les societats longeves en l’atenció a les persones

18/04/2024 - Foment del Treball

"El repte de les societats longeves en l’atenció a les persones" és una jornada organitzada per la Comissió d’Atenció a les Persones Salut i Social (CAPSIS) de Foment del Treball i de la qual ACRA hi participa directament.

L’augment de la longevitat és de tal magnitud que requereix d’un abordatge de país, en pensions i mercat laboral i, en polítiques d’atenció a les persones, de salut i socials, entre molts altres àmbits. La jornada, que és gratuïta, es farà el proper dijous, 18 d’abril a la seu de Foment del Treball i comptarà amb la presència del Conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, i del President de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre.

La participació d’ACRA serà un dels elements destacats de la jornada, amb la Presidenta Cinta Pascual participant d’una taula de debat moderada pel Dr. Toni Andreu, Director d’Estratègia d’ACRA, i en què també hi intervindrà l’Aina Plaza, Directora General en Recerca i Planificació del Departament de Salut, entre d'altres persones.

La jornada també constarà d’una ponència central sobre com serà la societat catalana al 2074, a càrrec d’en Marc Trepat, soci director en Batllori & Trepat Arquitectes, i que anirà presentada per en Ramon Ramells, membre de la junta directiva d’ACRA.

Més informació

L’atenció a la gent gran amb dependència a Catalunya; principals reptes de la propera legislatura

16/04/2024 - Col·legi d'Economistes

L’esmorzar-debat d’ACRA reunirà als representants dels principals partits polítics que concorren a les eleccions al Parlament de Catalunya. "L’atenció a la gent gran amb dependència a Catalunya; principals reptes de la propera legislatura" és el títol d’un debat reservat als socis en què demanarem a cada formació que expliqui què farà pel sector en els propers quatre anys. Tarifes, professionals, model assistencial, sobre envelliment, innovació... Són temes que tractarem en un format àgil i directe conduït pel Director d’Estratègia, el Dr. Toni Andreu.

Els assistents a l’acte, a més de l’esmorzar inicial i del debat posterior, tindran ocasió de formular preguntes als polítics de cada partit.

Aquest esmorzar-debat, que es celebrarà el dimarts, 16 d'abril al Col·legi d'Economistes (Barcelona), s’emmarca en la resposta d’ACRA davant la convocatòria d’eleccions amb l’objectiu de situar l’atenció a la gent gran en la primera línia política i mediàtica. Al manifest per a l’equiparació de professionals, la reivindicació d’increment del 5% de les tarifes, i les PEVS del SAD, entre d’altres, s’hi afegeix ara aquest debat.

Més informació

Benestar emocional, cuidar de les persones professionals

26/03/2024 - Sessió virtual Microsoft Teams

Ja tenim programada la segona sessió de la temporada que es titula "Benestar emocional, cuidar de les persones professionals", una mirada interna a les plantilles de treballadors i treballadores en un context de postpandèmia. La jornada ensenyarà com detectar casos d'apatia, falta de concentració, cansament i altres afectacions emocionals, i buscar solucions mitjançant plans de motivació adaptats a cada equip de treball.

La nova sessió es farà el dimarts, 26 de març de forma virtual a través de Microsoft Teams. Aquesta jornada forma part dels Plans de Formació de l’àmbit de Catalunya adreçats a la capacitació per al desenvolupament de les funcions relacionades amb el diàleg social i la negociació col·lectiva.

Més informació

Missió Empresarial a casa nostra: Morir dignament a la residència: Unitat de cures pal·liatives

20/03/2024 - Fundació Aymar i Puig

El projecte "El dret a morir dignament a la residència: Unitat de CuresPal·liatives, és un nou model d’atenció integral amb una arquitectura, ambientació i programes específics amb el que contribuïm a millorar el procés de final de vida de les persones i de les sevesfamílies.

Més informació

Webinar "Del QUÈ al COM: claus per a la transformació operativa en organitzacions sanitàries i socials"

13/03/2024 - Sessió virtual Microsoft Teams

Us expliquem com millorar la gestió a les empreses i obtenir millors resultats en eficiència, qualitat i servei.

Més informació

Com utilitzar correctament un contracte fix discuntinu (Contracte 360)

22/02/2024 - videoconferència (teams)

Arrenquem la tercera edició de les Jornades de Recursos Humans d'ACRA, un programa de sessions virtuals organitzat amb el suport del Departament d'Empresa i Treball i de Foment del Treball.

La primera jornada de la temporada, "Com utilitzar correctament un contracte fix discontinu", s'adreça sobretot a responsables de RH i direcció de personal que volen conèixer els diferents contractes i aplicar el més convenient a la seva empresa.

La sessió l'encapçala Alba Sánchez Bestué, advocada laboralista amb més de 10 anys d'experiència, especialitzada en Auditoria Salarial i prevenció de riscos laborals.

Més informació