Manipulació d'aliments i al·lèrgies alimentàries

Inici del curs
17-07-2017
Finalització del curs
19-07-2017
Horari
17 i 19 de juliol de 15:30 a 18:30
Durada
6 hores
Modalitat
Presencial
On es fa?
ACRA
Places disponibles
0
Preu
50€ socis / 70€ no socis
Documents
Codi del curs
120.1
alèrgies

Contingut del curs

Objectius

  • Conèixer la normativa vigent en al·lergògens.
  • Dotar dels coneixements necessaris sobre al·lèrgies i intoleràncies alimentàries, per poder informar als clients sobre les mateixes.
  • Interpretar correctament les etiquetes, aprenent a detectar la presència de productes potencialment al·lergògens.
  • Aplicar en l'activitat laboral la prevenció i la cura en la manipulació d'aliments potencialment amb al·lergògens.
  • Ajudar als establiments a complir amb la normativa vigent en matèria de seguretat alimentària.
  • Actuar en cas de presentació de quadre al·lèrgic d'un client.
  • Adquirir aquells coneixements, habilitats i procediments de treball relacionats amb la seguretat i higiene i la prevenció dels riscos alimentaris.
  • Utilitzar pautes d'actuació preventiva en matèria d'higiene i seguretat alimentària.
  • Tenir actituds orientades cap a la seguretat i higiene en la manipulació d'aliments.
  • Promoure i mantenir un adequat control de la higiene alimentària en tot el procés de producció, des de la recepció de les matèries primeres fins al seu servei.

 Continguts

  1. Al·lèrgies i intoleràncies alimentàries.
  2. Definicions i conceptes bàsics.
  3. Esment de les al·lèrgies i intoleràncies més freqüents en els diferents grups d'aliments.
  4. Selecció de productes.
  5. Anafilaxia.
  6. Alimentació i higiene alimentària.
  7. Influència dels factors mediambientals. Importància d'una bona prevenció.
  8. Higiene personal del manipulador d'aliments: la cura de les mans. La roba de treball. Hàbits del manipulador. Malalties contagioses.
  9. Mesures bàsiques per a la prevenció i/o contaminació en els aliments.
  10. Condicions i característiques dels locals i instal·lacions.
  11. Reglamentació tècnic-sanitària.

Requisits

Per a formalitzar la inscripció al curs, cal realitzar transferència bancària al nº de compte ES87 2100 0863 2002 0054 8456 indicant, al concepte, el nom del curs i el nom i cognoms de la persona inscrita.

Si arribat el dia de l'inici del curs no s’ha formalitzat el pagament, l’usuari no tindrà dret a plaça.

Un cop realitzat el pagament, és imprescindible enviar el resguard de la transferència, juntament amb la fitxa d’inscripció complimentada, al correu electrònic martigues@acra.cat, o presentar-ho a les oficines d’ACRA, Travessera de Gràcia 40, pral. 2a de Barcelona.

La data límit per a l’admissió de les inscripcions és el 11/07/2017 (sempre i quan hi quedin places disponibles).

 

Us recordem que part del cost d'aquesta acció formativa es pot bonificar a través de la Fundación Estatal para la Formación en el Empleo. Si voleu que ACRA us gestioni la bonificació, contacteu amb el nostre Departament de Formació.

Docents

sandra melendez

Sandra Melendez

Diplomada en infermeria. Màster en logopèdia. Docent en certificats de professionalitat de la branca sociosanitaria. Infermera al servei d’emergències mèdiques (SEM). Docent Mòdul 3: Intervenció en l'atenció sociosanitària en institucions