Notícies

3 de desembre de 2018

Primera trobada entre empreses i alumnes de la FP Dual d’atenció a les persones en situació de dependència

L’Institut Ferran Tallada acull una jornada tècnica d’entitats on es presenten els temes i les activitats d’un centre residencial a l’alumnat del cicle formatiu de grau mitjà

Foto sesión FP Dual Institut Ferran Tallada
Demanda de professionals

La posada en marxa del projecte de la FP Dual en el sector coincideix amb la gran dificultat que tenen les empreses per trobar personal qualificat, una situació especialment greu en determinats perfils professionals com auxiliars de gerontologia, personal titulat en infermeria, personal de neteja i de cuina, tal i com es determina en dos baròmetres realitzats els últims mesos entre els socis d’ACRA.

Una setantena d’alumnes de l’Institut Ferran Tallada de Barcelona i cinc empreses d’atenció a la dependència i la gent gran van participar la setmana passada en la primera jornada tècnica d'entitats de la Formació Professional Dual del sector. Les empreses van presentar, mitjançant tallers pràctics, els temes i les activitats pròpies d’un centre residencial a l’alumnat del cicle formatiu de grau mitjà d’atenció a les persones en situació de dependència. La jornada s’emmarca en el projecte d’impuls de la FP Dual en el sector, una iniciativa d’ACRA i de la Alianza para la Formación Profesional Dual, que té el suport i la col·laboració del mateix institut i del Consorci d’Educació de Barcelona.

Durant la jornada, ACRA va presentar el sector com una oportunitat de futur estable en una societat sobre envellida i necessitada de treballadors qualificats i amb motivació que vulguin atendre les persones. L’Institut Ferran Tallada ha qualificat la jornada com una molt bona experiència ja que ha permès a l’alumnat i les entitats que gaudissin d’una nova manera de relacionar-se, que es coneguessin i que empatitzessin a través dels tallers.

Aquesta jornada ha constituït la primera acció de la FP Dual prevista pel curs acadèmic 2018 – 2019, durant el qual l’alumnat participarà de les pràctiques i, posteriorment, del propi període dual amb un aprenentatge combinat entre el centre educatiu i la residència de l’empresa destinatària (L’Onada Serveis, Grup Atlàntida, Casa les Monges, Sanitas i La Torrassa).