FP Dual

Jornada de presentació per a l'impuls de l'FP Dual en el sector de la dependència (ACRA - Alianza para la FP Dual)

Dijous, 25 de gener de 2018

Seu d'ACRA (Calàbria, 236 - 240 (local 1))

De les 9 a les 11 h

 

ACRA ha signat recentment un compromís de col·laboració per a l’impuls de la FP Dual de qualitat a les pimes en el sector de la dependència.

Per aquest motiu presentarem en exclusiva als socis aquest projecte el proper dijous, 25 de gener a la seu d’ACRA (carrer Calàbria, 236 – 240 / Barcelona). 

Tant si sou una empresa que disposeu de places d’aprenentatge com si encara no en teniu, però voleu saber-ne més sobre la FP Dual i la seva implementació estratègica en el sector, creiem que us pot interessar el projecte que properament engegarem des d’ACRA en col·laboració amb l'Aliança per la FP Dual, que compta amb promotors com la Fundación Bertelsmann.

El nostre objectiu és crear un model de FP Dual sectorial i de qualitat que impliqui activament les empreses, acollint aprenents per donar-los aquella formació específica que respongui a les necessitats del sector.

Si veniu a la jornada us explicarem què és la FP Dual, els avantatges que tindreu si us impliqueu en el projecte i dos casos d’èxit en el món empresarial i educatiu.

Què és la FP Dual?

La Formació Professional Dual és un model d’èxit i gran prestigi a països com Alemanya o Suïssa (on existeix des de fa més de 40 anys) que combina l'aprenentatge al centre educatiu amb l'aprenentatge a l'empresa.

Enguany més de 3.000 empreses d'arreu de Catalunya participen formant aprenents. I ho fan perquè han descobert que la FP Dual té molts avantatges: per exemple, permet a les empreses d’un sector formar professionals de perfils especialitzats que no troben al mercat laboral.

Per què és important?

En la modalitat dual l’alumne realitza en torn a unes 1.000 hores de pràctiques remunerades a l’empresa. D’aquesta manera, l’empresa es converteix en co-formadora juntament amb el centre educatiu, el que li permet formar als aprenents que acull en la realitat del sector.

Al finalitzar l’estada a la empresa, l’alumne assoleix un títol oficial de tècnic o tècnic superior. Per la seva banda, l’empresa podrà decidir si l’incorpora a la plantilla com a treballador tècnic qualificat. En qualsevol cas, haurà col·laborat a formar un treballador qualificat pel sector, el que repercutirà en un augment de competitivitat a nivell sectorial.

Una iniciativa de

logo acra infoacra
alianza fp dual logo
bertelsmann logo