Notícies

20 de juliol de 2021

Es publica el Pla d’intensificació de les mesures de control en l’entorn residencial

El document inclou mesures adreçades als professionals, referents a possibles casos i brots de residents, així com a les visites, sortides i nous ingressos, a més d'una intensificació de les directrius de protecció i prevenció ja existents

Aquest dimarts 20 de juliol entra en vigor el Pla d’intensificació de les mesures de control en l’entorn residencial. Es tracta d'un document que ha publicat el Departament de Salut "per tal d’evitar que l' augment de contagis de COVID-19 es tradueixi a ingressos hospitalaris"

El nou pla contempla novetats en diversos aspectes de prevenció i protecció. En relació amb la realització de proves, s'estableix un cribratge periòdic a tots els treballadors, tant als no vacunats o incorrectament vacunats (3 setmanals entre TAR i PCR), als vacunats (setmanal amb PCR) i als treballadors externs (TAR abans d'entrar a la resi).

També es realitzarà un TAR als familiars que visitin la residència. Així mateix, el nombre de persones que poden fer visites simultànies baixa de 3 a 2. Pel que fa a les sortides, es farà un TAR a aquells familiars que recullin el resident. En aquest cas, si la sortida és menys de dos dies es faran TARs seriats al resident als 4, 7 i 10 dies del retorn, mentre que si la sortida és superior a dos dies es seguirà el mateix procés que en l'anterior cas més la realització d'un TAR al resident al retorn.