Notícies

25 de novembre de 2011

El sector assistencial homenatja l'aportació de Vicenç Vicente després de 21 anys al capdavant d'ACRA

La novena edició del certamen organitzat per l’Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA) també distingeix dos projectes sobre gestió de la qualitat i sobre la integració dels conceptes de interculturalitat i de intergeneracionalitat

El president del Grup VL, Vicenç Vicente, va recollir ahir al vespre, de mans de la presidenta de l'Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA), Cinta Pascual, el guardó a la millor aportació professional de la novena edició dels Premis de l’Associació. El jurat del certamen de referència al sector català de l'atenció a la gent gran va concedir aquest premi per la seva tasca com a president d’ACRA des de la seva fundació, liderant el projecte de promoció del benestar de la gent gran, de la seva qualitat assistencial i qualitat de vida, mitjançant la defensa dels interessos de les empreses i entitats associades, i dels seus clients, en col•laboració amb les administracions.

Durant el seu parlament d'agraïment davant dels gairebé 400 assistents a la gala, que va tenir lloc al Palau de Pedralbes de Barcelona, Vicente va destacar el paper de la seva família i de totes les persones amb qui ha treballat durant els 21 anys de la seva presidència, així com en la seva trajectòria professional. Després de veure un audiovisual amb els testimonis de protagonistes del sector de l'atenció a les persones -com les exconselleres Anna Simó i Marina Geli o l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias-, l'empresari castellonenc va agrair l'acollida que va donar-li el país des de la seva arribada tot apuntant als convidats que: "Catalunya ha estat la meva escola, vosaltres els meus mestres".

Abans, però, de la cerimònia de lliurament conduïda per Xavier Graset, director i realitzador del programa L'Oracle de Catalunya Ràdio, la presidenta d'ACRA va dirigir-se a l'audiència per animar als agents del sector presents a seguir sumant esforços per tal de sortir de la complicada situació actual. Cinta Pascual també va dirigir-se al conseller de Benestar social i Família, Josep Lluís Cleries, per a demanar-li la seguretat necessària per a poder per construir el futur, així com el fet de treballar conjuntament per un model on l’eix de tot el sistema sigui la persona usuària del servei, on les seves aportacions, el seus drets i les seves voluntats siguin respectades per damunt de tot.

La màxima representant de l'organització empresarial líder en l'atenció a la gent gran a Catalunya, també va recordar que l'administració tindrà a ACRA al seu costat per a defensar que la llei de la dependència compleixi el seus compromisos amb Catalunya, però demanant-li també el compromís de la Generalitat d'estar al costat del sector per a resoldre els problemes que l'afecten directament, i dia a dia.

L'acte va ser presidit per l'honorable Sr. Josep Lluís Cleries, conseller de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya i, entre d'altres autoritats, va comptar amb la presència d'alguns guanyadors del guardó a la millor aportació professional en passades edicions com el Molt Honorable Pasqual Maragall, expresident de la Generalitat de Catalunya, Eulàlia Cucurella, presidenta d'Alzheimer Catalunya i Ferran Jornet, president de SECOT Barcelona.

Innovació i millora
Pel que fa als treballs premiats en aquesta edició del certamen, el jurat va reconèixer la vàlua de dos projectes assistencials. En la categoria 'Innovació en l'atenció a les persones grans', el guardó se'l va endur el treball “Programa de manteniment” presentat per Montse Muñoz, Carmen Valenciano i Eduardo Exposito, de la Fundació Mare de Déu dels Desemparats de l’Hospitalet de Llobregat.

Aquest projecte, proposa el disseny d’un pla de manteniment de la gestió de la qualitat d'una entitat assistencial, tant a nivell preventiu com correctiu, que doni les eines per fer una planificació de les activitats, del equip humà necessari per portar-les a terme (intern i extern), així com de les necessitats de contractes i tipus de contractes amb empreses externes especialitzades, tot aportant informació respecte dels indicadors.

Mentre que, en la categoria de 'Millora en l'atenció a les persones grans', el jurat va concedir el Premi al treball “Projecte: intergeneracional d’immersió lingüística” presentat per Susanna Seguer, Esther Sánchez, Verónica Gutiérrez i Mònica Perals de Sophos Sant Joan Despí. Un treball que integra els conceptes de interculturalitat i de intergeneracionalitat i que va néixer del desig de crear sinergies entre els usuaris dels serveis de Residència assistida i Centre de Dia de l’entitat, i els alumnes d'un institut de secundària del municipi a través de la creació d'un grup de conversa durant els darrers tres cursos escolars.