21ns Premis ACRA per a la millora del benestar i qualitat de vida de les persones

21ns Premis ACRA

El dijous, 30 de novembre de 2023 es va celebrar la gala de lliurament dels Premis ACRA per a la millora del benestar i la qualitat de vida de les persones. En una cerimònia al Teatre Auditori de Sant Cugat del Vallès es van guardonar els projectes, accions i professionals que més han contribuït al desenvolupament del sector de la gent gran al llarg de l'any.

Premi ACRA 2023 a la Sostenibilitat - Sant Andreu Salut Fundació Privada

Sant Andreu Salut Fundació Privada va guanyar el guardó a la Sostenibilitat per l’eliminació de plàstics d’un sol ús als seus centres. El seu projecte #ZeroPlàstic és una iniciativa que ha implicat voluntaris i voluntàries i la comunitat de Sant Andreu Salut en la reducció de plàstics i fomentant processos més sostenibles.

 

Premi ACRA 2023 a la Innovació ex aequo - Casal Oller

El Casal Oller i l'IE Carles Capdevila dels Hostalets de Balenyà van rebre el reconeixement del jurat gràcies al projecte "La gran missió", un curtmetratge cinematogràfic que fomenta l’intercanvi intergeneracional entre les persones usuàries de la residència i l'alumnat de l'institut.

 

Premi ACRA 2023 a la Innovació ex aequo - DomusVi

DomusVi i Envita van ser guardonades amb el Premi ACRA a la Innovació per "Vidas con historia: historias para cuidar y acompañar". Es tracta del primer programa d’intervenció integral d’història de vida digital del sector. Aquest projecte afavoreix l’atenció centrada en la persona mitjançant la incorporació de la biografia en el procediment de les cures.

 

Premi ACRA 2023 a la millor trajectòria i aportació professional - Carme Elías

ACRA va fer un emotiu reconeixement a l’actriu Carme Elías, que va rebre el guardó a la millor trajectòria i aportació professional per la generositat i la valentia de compartir la seva vivència com a afectada d’Alzheimer i així contribuir a una conscienciació social, essencial per abordar aquest repte com a comunitat.

Premi ACRA especial 2023 - María Branyas

Per primera vegada en els Premis ACRA vam voler reconèixer, de forma excepcional, a Maria Branyas, la persona més longeva del món. Amb 116 anys, va rebre un premi especial, a distància, però, ben present, per celebrar la seva fita.

Resum de la gala dels Premis ACRA 2023

Galeria d'imatges Premis ACRA 2023

Premis per a la millora del benestar i la qualitat de vida de les persones

Els Premis ACRA per a la millora del benestar i la qualitat de vida de les persones han assolit un gran prestigi des de la seva creació el 2002. La gala de lliurament s'ha convertit en la principal nit dels socis i del sector, i compta amb un suport molt ampli de la societat catalana. Els principals representants polítics del sector, encapçalats pel conseller de Drets Socials, assisteixen als premis i entreguen els guardons, que consten de les categories següents:

- Premi ACRA a la sostenibilitat

- Premi ACRA a la innovació

- Premi ACRA a la millor trajectòria i aportació professional