Notícies

26 de novembre de 2020

Celebrem els Premis ACRA més emotius

El record a les persones que ens han deixat per la pandèmia i el reconeixement a tots aquells que a dia d'avui segueixen lluitant per protegir les persones grans davant la COVID-19 van ser els protagonistes de la gala

premis crònica foto

ACRA va celebrar ahir la 18a edició dels Premis ACRA per a la millora del benestar i la qualitat de vida de les persones. El col·lectiu de professionals d'atenció a la gent gran en situació de dependència va ser distingit amb el Premi ACRA 2020 per la seva gran contribució al benestar i la salut de les persones usuàries durant la pandèmia. Metges sense Fronteres també va rebre un guardó especial per la seva contribució desinteressada en els centres residencials durant la primera onada. L'acte ha compartit protagonisme amb la 6a Jornada en ACP, que ha coincidit en la mateixa data.

"Les treballadores i els treballadors del sector han demostrat el seu compromís amb la gent gran i una gran professionalitat en un context extraordinàriament difícil", va explicar Cinta Pascual. La presidenta d'ACRA també va denunciar en la seva intervenció "l'abandonament que van patir els centres a l'inici de la primera onada", un sector resilient que ha fet els deures i que en els darrers mesos s'ha preparat a fons per donar “la millor resposta i garantir la seguretat i la salut dels residents en el sentit més ampli, protegint-los de la COVID i potenciant el seu benestar emocional”.

Per altra banda, el President de Metges Sense Fronteres (MSF) d’Espanya, David Noguera, va agrair el reconeixement especial atorgat per ACRA per la intervenció altruista de la seva organització, experta en emergències epidemiològiques, a les residències catalanes.

Un dels moments emotius de la gala, realitzada mitjançant videoconferència, es va produir durant l’emissió d’un vídeo en què una usuària d’una residència entregava el Premi ACRA a una de les seves cuidadores de referència en nom de totes les persones que viuen en els centres del país. El premi es va compartir entre aquesta cuidadora i una netejadora d’un altre centre residencial, un col·lectiu, el d’atenció indirecta, que va implicar-se al mateix nivell que la resta de professionals.

Especialment recordat també ha estar la interpretació del Cant dels Ocells a càrrec del violoncel·lista Nico Cobo en homenatge a les més de 15.000 persones que han perdut la vida per la COVID-19.

El moment més emotiu: una usuària de residència entrega el Premi ACRA a una professional
Reviviu els 18ns Premis ACRA!