Notícies

19 d'octubre de 2018

Èxit rotund de la 4a Jornada en ACP d’ACRA

Tres-cents cinquanta professionals omplen l'Auditori Telefónica i participen d'un esdeveniment que prestigia de nou l'atenció a la dependència i la gent gran que es fa a Catalunya

jornada acp 2018 seleccio 15

Us vau perdre la jornada? Recupereu-la aquí

Us vau perdre la jornada? Voleu saber com va anar? L'opinió dels protagonistes? Què van dir els assistents? Els resultats de les votacions en directe?

Al llarg de la jornada vam fer un seguiment constant de la mateixa mitjançant les xarxes socials d'ACRA, que ara hem recuperat a través del programa wakelet. A l'enllaç següent, podreu comprovar el minut a minut de la jornada.

Wakelet Jornada ACP 2018

Multitudinària, representativa i innovadora. Així es pot qualificar la jornada en Atenció Centrada en la Persona (ACP) que ACRA va celebrar ahir a Barcelona i que va omplir de gom a gom l’Auditori Telefónica. Multitudinària per les 350 persones assistents, un rècord en l’històric d’aquest esdeveniment; representativa per la diversitat d’empreses i entitats, arribades d’arreu del país, de perfils professionals diferents, així com per la presència de l’administració. I innovadora pels discursos heterogenis, transformadors i amb un fil comú: situar la persona al centre de l’atenció.

Van presidir la jornada el Secretari d’Afers Socials i Famílies, Francesc Iglesies, la Secretària d'Atenció Sanitària i Participació del Departament de Salut, Carme Bertral, i la presidenta d'ACRA, Cinta Pascual, que va subratllar la importància del sobre envelliment, un repte social i econòmic: “no és una època de canvis. És un canvi d’època”.

La implicació dels assistents en els debats mitjançant un sistema de tele votació directa va convertir aquesta edició en la més participativa de la seva història. Com situar la persona en el centre de l’atenció, i Reptes en la implementació del model d’ACP, parlem d’inspeccions, ambdós debats conduïts pel director d’estratègia d’ACRA, Toni Andreu, van generar opinió, acords i una certa controvèrsia que va donar un gran dinamisme a la jornada.

La participació dels assistents es va ampliar també a vuit experiències que van reflectir un mapa heterogeni de bones pràctiques arreu de Catalunya. Treball amb les famílies, teràpia amb nines, grups de millora en un centre, atenció a la sexualitat, reconversió de nous espais, presa de decisions amb els usuaris, àpats conjunts amb els usuaris, i atenció personalitzada 24/7 són els temes d’unes experiències que trobareu al final d'aquesta notícia (l'experiència de la Llar Fundació estarà disponible properament)

Per altra banda, les dues ponències de la jornada van ser molt ben valorades pel públic. Albert Esteve, Director del Centre d'Estudis Demogràfics de la UAB, va analitzar les causes i les conseqüències de l'envelliment de la població, així com les característiques socials i econòmiques de la gent gran. Com a cloenda, Genís Roca, President de Roca Salvatella i expert en transformació digital, va situar el futur de les organitzacions en el temps que tardin en obtenir una dada i gestionar-la a temps real, a més de l’eficiència en els processos i l'atenció als clients.

En el marc de la jornada també es va presentar un resum de les missions empresarials que ACRA ha realitzat al llarg de tots aquests anys i que han permès descobrir projectes vinculats a l’ACP.

Imatges Jornada ACP 2018