(27.1) Primers auxilis

Inici del curs
01-07-2021
Finalització del curs
27-07-2021
Calendari
1, 6, 8, 13, 15, 20, 22 i 27 de juliol
Horari
de 9'00 a 12'00 (24 hores en aula virtual + 6 de treball individual)
Durada
30 hores
Modalitat
Aula virtual
On es fa?
Campus Virtual d'ACRA
Places disponibles
0
Preu
0€
Documents
Primers Auxilis

Contingut del curs

OBJECTIU GENERAL: Conèixer els passos a seguir davant d’una emergència: adquirir els coneixements i conèixer els passos a seguir tant a nivell individual com en equip davant qualsevol tipus d’emergència o situació que requereixi primers auxilis.

OBJECTIUS ESPECIFICS:

  • Reconèixer una parada cardiorespiratòria: saber avaluar, mesurar i reconèixer amb total seguretat una parada cardiorespiratòria amb diagnòstic diferencial d’altres patologies de les que caldria diferenciar (aturada respiratòria, bradicàrdia, ennuegament, pèrdua de coneixement).
  • Realitzar correctament el suport vital bàsic: realitzar amb total seguretat i eficàcia les maniobres de ressucitació i de suport vital bàsic amb o sense DEA.
  • Maniobrar amb seguretat en situacions de desobstrucció i tractament de les vies respiratòries: disposar dels coneixements necessaris i de total seguretat basats en els darrers consensos, tant en la obstrucció incomplerta com en la obstrucció complerta per garantir en les màximes probabilitats la viabilitat i recuperació total de la víctima.
  • Saber realitzar un adequat control de situacions d'hemorràgia: saber aplicar els darrers consensos sobre el control d'hemorràgies tant en les mesures a aplicar (compressió, posturals…) com en les que no s'han d'aplicar

 

CONTINGUTS:

1. Actuació en cas d'emergència
2. Aturada cardiorespiratòria
3. Suport vital bàsic
4. Desobstrucció i tractament de la via aèria
5. Hemorràgies
6. Traumatismes
7. Alteracions de la consciència
8. Patologia toràcica
9. Dolor abdominal
10. Patologies especials
11. Urgències oftalmològiques, d’oïda i nas
12. Intoxicacions alimentàries, medicaments i productes tòxics
13. Picadures, mossegades (engloba animals, plantes, insectes i persones)
14. Urgències metabòliques i endocrines: Hipoglucèmia, coma diabètic, hiperglucèmia, hipertensió, insuficiència renal

 

logo conforcat         

Requisits

Aquest curs està adreçat a:

  • Persones que cotitzen per Règim General, Autònom o que están en situación d'ERTO.
  • Persones en situació d’atur: aquest col·lectiu té l’accés limitat a aquest Pla de Formació, per la qual cosa no tindran garantida la seva plaça fins que no es comprovi que no s’excedeix la limitació estipulada.
  • Els treballadors de l’Administració Pública: : aquest col·lectiu té l’accés limitat a aquest Pla de Formació, per la qual cosa no tindran garantida la seva plaça fins que no es comprovi que no s’excedeix la limitació estipulada.

 

La formació es realitzarà mitjançant l'aplicació Adobe Connect. Per seguir correctament les classes, és necessari que compleixeis aquests requisits:

Info Adobe

 

logo conforcat         

Docents

Mònica Civit - 1º Auxs

Mònica Civit.

Diplomada Universitària en Infermeria a l’Escola Universitària d’Infermeria Blanquerna URL . Ha treballat com a responsable higiènic-sanitari a nivell residencial i com a infermera a atenció primària i domiciliària. Màster en Infermeria Escolar, IL3, Universitat de Barcelona. Docent de cursos de l’àmbit sòcio-sanitari i dietètic i de Certificats de Professionalitat d’atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials (SSCS208) des de l’ any 2004. Formadora de cursos de Primers Auxilis a Creu Roja.