(24.2/A) Nutrició i Dietètica

Expedient PS20180057 Convocatòria de formació sectorial 2018-2019 subvencionada a través del Consorci per la Formació Contínua, SEPE Servicio Público de Empleo Estatal. Estan exclosos d'aquesta subvenció els treballadors de l'Administració Pública.

Inici del curs
25-09-2018
Finalització del curs
11-10-2018
Calendari
25, 27 de setembre, 2,4, 9 i 11 d' octubre
Horari
15:00 a 20:00
Durada
30 hores
Modalitat
Presencial
On es fa?
SANT JOAN DESPI
Places disponibles
0
Preu
Gratuït
Documents
Fitxer #290515

Contingut del curs

Objectiu generals:

Revisar els aspectes bàsics de nutrició i dietètica en l'ésser humà .

Aprofundir en els aspectes de nutrició en les diferents fases del desenvolupament.

Els requeriments en situacions normals.

La valoració de l'estat nutricional.

 Objectius específics:

1. Conèixer la base de l’alimentació i la combinació d’aliments energètics i saludables.

2. Elaborar dietes adequades, equilibrades i correctes.

3. Seleccionar els aliments que han de formar part d’una dieta equilibrada que s’adapti a les necessitats nutritives i les característiques socioculturals i econòmiques de la persona usuària, segons la composició, funció i origen, el tipus de nutrients que aporta i els criteris d’estacionalitat.

4. Conèixer les pautes de digestió, absorció i metabolització dels nutrients en el cos humà.

5. Establir les pautes alimentàries en cas de trastorns de l’alimentació.

6.  Aconseguir donar recomanacions dietètiques en cada una de les situacions. Interpretar una prescripció dietètica i establir els aliments permesos, limitats o prohibits per a cada tipus de dieta, analitzant si es dóna un equilibri nutricional.

7. Reconèixer la qualitat i els procediments per a mantenir la higiene dels aliments.

Continguts:

L’energia. Principis immediats. La Importància de l'alimentació.

Necessitats calòriques i nutrients segons les etapes de la vida.

o   Grups d’aliments

o   Nutrients energètics i no energètics.

Aliments: Concepte. Grups d’aliments. Importància de la fibra. Criteris de classificació. Taules de composició dels aliments: tipus, característiques i criteris d’utilització. Consells de compra i conservació.

Qualitat i higiene dels aliments Digestió, absorció i metabolisme dels nutrients

Reconèixer els signes d'alerta d'una alteració del comportament alimentari:

o   anorèxia

o   bulimia

o   ortorèxia

Conèixer les pautes alimentàries en cada situació: vòmits, restrenyiment etc.

o   Dietes adequades a les diferents situacions patològiques.

L’equilibri alimentari

o   Recomanacions per a l'elaboració de dietes equilibrades.

Informació i requeriments

Per formalitzar la inscripció al curs és imprescindible la següent documentació:

- Annex d'inscripció complimentat,
- Copia del DNI,
- Copia de la capçalera de l'última nòmina (o document de demandant d'ocupació en el cas d'aturats -DARDO-)

Es pot enviar al correu formacio3@acra.cat o portar-la a les nostres oficines al c/Calàbria, 236-240 de dilluns a dijous de 15:30 a 17:30 o divendres de 11:00 a 13:00

La data límit per a l’admissió de la documentació és el 14/09/2018 (sempre i quan hi quedin places disponibles) i no s’acceptaran sol·licituds que no es presentin amb la documentació pertinent.

On es fa?

SANT JOAN DESPI

 

Aula Centre Residencial Sophos 

C/ Maria Tarrida, 1-3

08970 - Sant Joan Despí (Barcelona)

 

 

Docents

Eva Méndez Vallejos

Diplomada en infermeria. Experta en Nutrició. Postgrau en teràpies Naturals. Formadora en cursos de ciències de la Salut. I Docent del Mòdul 2: Intervenció en l'atenció higienicoalimentaria en institucions