(22.1) Gestió d'equips de reflexió ètica a les organitzacions socio-sanitàries

Expedient PS20200036. Convocatòria de formació sectorial 2020-2021, subvencionada pel Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya i el SEPE Servicio Público de Empleo Estatal.

Inici del curs
22-09-2021
Finalització del curs
06-10-2021
Calendari
22, 27, 29 de setembre, 1, 4 i 6 d'octubre
Horari
de 9:00 a 12:00 (29/09 i 6/10 de 9:00 a 12:30)
Durada
20 hores
Modalitat
Aula virtual
On es fa?
Campus Virtual d'ACRA
Places disponibles
30
Preu
0 euros
Documents

Contingut del curs

Objectius:

1. Desenvolupar els mecanismes i metodologies per treballar l'ètica, amb el ple convenciment dels professionals que formen part d'aquest, així com des de la participació implicada dels mateixos en la creació del comitè i de les estratègies d'abordatge ètic que comporta.

 2. Assegurar la participació i el canvi cultural que suposa en l'organització la definició d'un projecte de revisió de les dinàmiques d'acompanyament i intervenció quotidians.

 

Continguts:

1. Conèixer i aprendre a definir els compromisos ètics i les declaracions d’intencions.

2. Exercicis d'elaboració/adaptació grupal d’un codi ètic  a l’entitat.

3. Conèixer el pla d'accions de difusió i formació a les persones del centre de treball.

4. Com gestionar l'elaboració de material propi.

5. Com s'elabora un sistema estructural de recollida de actes i documents de l’ERESS com implantar-lo en el sistema de gestió de la qualitat.

6. Com gestionar i Coordinar un ERES. (espai de reflexió ètica).

 

 logo conforcat         

Requisits

Aquest curs està adreçat a:

  • Persones que cotitzen per Règim General, Autònoms o que están en situación d'ERTO.
  • Persones en situació d’atur: aquest col·lectiu té l’accés limitat a aquest Pla de Formació, per la qual cosa no tindran garantida la seva plaça fins que no es comprovi que no s’excedeix la limitació estipulada.
  • Els treballadors de l’Administració Pública no poden accedir a aquest Pla de Formació.

 

La formació es realitzarà mitjançant l'aplicació Adobe Connect. Per seguir correctament les classes, és necessari que compleixeis aquests requisits:

Info Adobe

logo conforcat         

Docents

Quico Manyós.

Educador Social Fundador i Director de Dignetik S.L. . Dignitat i ètica Col.laborador del Comitè d’etica de serveis socials de Catalunya - Creador de Continguts de cursos de Formació. Assessor del Projecte PRECETICS Acra . Secretari del Comitè d’etica Estatal d’Ilunion Sociosanitarios. Assessor del Comitè d’ètica d’Accent Social . Dinamitzador d’Espais de Reflexió ètica en serveis de diverses entitats. Formador en Espais de reflexió ètica per als Centres de referència Esatatls de l’IMSERSO Centre de Referència Estatal de persones amb Discapacitat CRED; CPAP Bergondo i CREDEI. Membre expert assessor del Consell Nacional de la Gent gran de Catalunya, en les comissions relacionades amb el Maltractament y vulnerabilitat de les persones grans i amb la Carta de drets i deures de la gent gran de Catalunya. Formador per ACESCAM i IMSERSO en temes de maltractament Institucional. Formador sobre Prevenció de Maltractament en residències de la Generalitat de Catalunya, Formador per als Tècnics de Casals de de la Diputació de Barcelona sobre prevenció del Maltractament, entre d’altres ....