(2.3/A) Al·lèrgies i intoleràncies alimentàries (Tremp)

Expedient PS20180057 Convocatòria de formació sectorial 2018-2019 subvencionada a través del Consorci per la Formació Contínua, SEPE Servicio Público de Empleo Estatal. Estan exclosos d'aquesta subvenció els treballadors de l'Administració Pública.

Inici del curs
02-07-2018
Finalització del curs
04-07-2018
Horari
2 i 4 dilluns i dimecres de 17:00 a 20:00
Durada
6 hores
Modalitat
Presencial
On es fa?
TREMP (LLEIDA)
Places disponibles
0
Preu
gratuït
Documents
alèrgies

Contingut del curs

Objectius:

Objectius generals:

- Conèixer la gestió dels al·lèrgens en la manipulació de productes alimentaris per a la prevenció de reaccions adverses.

- Conèixer els requeriments de la legislació específica.

- Saber atendre les necessitats específiques de les persones amb al·lèrgies i/o intoleràncies alimentàries. Conèixer l’aplicació pràctica del nou reglament d’etiquetatge de productes alimentaris.

Continguts:

1.1 Conceptes generals

• Reaccions adverses a aliments: classificació.

• Intoleràncies

• Al·lèrgies

• L’anafilaxia

• Situacions de risc

• On trobem els al·lèrgens

1.2 Gestió del risc

• Principis bàsics

• Diagrama de gestió

• Bones pràctiques

• Contaminació creuada

2 Aplicació pràctica del nou reglament d’etiquetatge dels productes alimentaris. “Etiquetatge nutricional”

• Introducció: el nou Reglament 1169/2011

• Etiqueta i etiquetatge

• Responsabilitats

• Informació alimentària obligatòria:

• Denominació de l'aliment

• Llistat d'ingredients

• Substàncies o productes que poden produir al•lèrgies o intoleràncies

• Quantitat de determinats ingredients

• Quantitat neta

• Data de durada mínima o data de caducitat

• Condicions especials de conservació i/o d'utilització

• Nom, raó social i adreça de l'operador

• País d'origen o lloc de procedència

• Forma d'utilització

• Grau alcohòlic

• Lot

• Distintius d'origen i qualitat agroalimentària

• Informació nutricional. Etiquetatge nutricional, d’obligat compliment des de desembre de 2016

•Aplicació pràctica de normatives d'aplicació sectorial

 

Referència Normativa:

Reglament UE 1169/2011 • RD126/2015 http://www.gencat.cat/salut/acsa/html/ca/dir2913/allergiescatala.pdf

 logo sepe           logo conforcat

Requisits

Per formalitzar la inscripció al curs és imprescindible la següent documentació:

- Annex d'inscripció complimentat,
- Copia del DNI,
- Copia de la capçalera de l'última nòmina (o document de demandant d'ocupació en el cas d'aturats -DARDO-)

Es pot enviar al correu formacio3@acra.cat o portar-la a les nostres oficines al c/ Calàbria, 236-240 de dilluns a dijous de 15:30 a 17:30 o divendres de 11:00 a 13:00

La data límit per a l’admissió de la documentació és el 25/06/2018  (sempre i quan hi quedin places disponibles) i no s’acceptaran sol·licituds que no es presentin amb la documentació pertinent.

Docents

Josep Ramon Fariol

Josep Ramon Fariol

Imparteixo formació en empreses, centres formatius, a l’administració, sobre temes tècnics i a la vegada sobre temes humanístics, gairebé a parts iguals. De la formació més tècnica en industries alimentaries i hostaleria puc seguir cap a la nutrició humana, dirigir accions de màrqueting i comunicació, vetllar per la salut psicosocial i seguretat d’un grup de treball i acabar fent coaching en grup per resoldre un conflicte o donar-los les millors eines per créixer.