(2.1) Al·lèrgies i intoleràncies alimentàries

Expedient PS20190023. Convocatòria de formació sectorial 2019-2020, subvencionada pel Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya i el SEPE Servicio Público de Empleo Estatal.

Inici del curs
28-01-2021
Finalització del curs
01-02-2021
Calendari
28 de gener i 1 de febrer
Horari
de 16:00 a 19:00
Durada
6 hores
Modalitat
Aula virtual
On es fa?
Campus Virtual d'ACRA
Places disponibles
0
Preu
0€
Documents

Contingut del curs

Objectius:

- Conèixer la gestió dels al·lèrgens en la manipulació de productes alimentaris per a la prevenció de reaccions adverses.

- Conèixer els requeriments de la legislació específica.

- Saber atendre les necessitats específiques de les persones amb al·lèrgies i/o intoleràncies alimentàries.

- Conèixer l’aplicació pràctica del nou reglament d’etiquetatge de productes alimentaris.

 

Continguts:

1. Conceptes generals

  • Reaccions adverses a aliments: classificació.

  • Intoleràncies

  • Al·lèrgies

  • L’anafilaxia

  • Situacions de risc

  • On trobem els al·lèrgens

2. Gestió del risc

  • Principis bàsics

  • Diagrama de gestió

  • Bones pràctiques

  • Contaminació creuada

3. Aplicació pràctica del nou reglament d’etiquetatge dels productes alimentaris. “L’etiquetatge nutricional”

  • Introducció: el nou Reglament 1169/2011

  • Etiqueta i etiquetatge

  • Responsabilitats

  • Informació alimentària obligatòria:

  • Denominació de l'aliment

  • Llistat d'ingredients

  • Substàncies o productes que poden produir al·lèrgies o  intoleràncies

  • Quantitat de determinats ingredients

  • Quantitat neta

  • Data de durada mínima o data de caducitat

 

logo conforcat         

Requisits

Aquest curs està adreçat a:

  • Persones que cotitzen per Règim General, Autònoms o que están en situación d'ERTO.
  • Persones en situació d’atur: aquest col·lectiu té l’accés limitat a aquest Pla de Formació, per la qual cosa no tindran garantida la seva plaça fins que no es comprovi que no s’excedeix la limitació estipulada.
  • Els treballadors de l’Administració Pública no poden accedir a aquest Pla de Formació.

 

La formació es realitzarà mitjançant l'aplicació Adobe Connect. Per seguir correctament les classes, és necessari que compleixeis aquests requisits:

Info Adobe

 

logo conforcat         

 

Docents

Eva Méndez Vallejos

Diplomada en infermeria. Experta en Nutrició. Postgrau en teràpies Naturals. Formadora en cursos de ciències de la Salut. I Docent del Mòdul 2: Intervenció en l'atenció higienicoalimentaria en institucions