(2.1/A) Al·lèrgies i intoleràncies alimentàries

Expedient PS20190023. Convocatòria de formació sectorial 2019-2020, subvencionada pel Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya i el SEPE Servicio Público de Empleo Estatal.

Inici del curs
28-01-2021
Finalització del curs
01-02-2021
Calendari
28 de gener i 1 de febrer
Horari
de 16:00 a 19:00
Durada
6 hores
Modalitat
Aula virtual
On es fa?
Campus Virtual d'ACRA
Places disponibles
20
Preu
0€
Documents

Contingut del curs

Objectius:

- Conèixer la gestió dels al·lèrgens en la manipulació de productes alimentaris per a la prevenció de reaccions adverses.

- Conèixer els requeriments de la legislació específica.

- Saber atendre les necessitats específiques de les persones amb al·lèrgies i/o intoleràncies alimentàries.

- Conèixer l’aplicació pràctica del nou reglament d’etiquetatge de productes alimentaris.

 

Continguts:

1.1 Conceptes generals

• Reaccions adverses a aliments: classificació.

• Intoleràncies

• Al·lèrgies

• L’anafilaxia

• Situacions de risc

• On trobem els al•al·lèrgens

 1.2 Gestió del risc

• Principis bàsics

• Diagrama de gestió

• Bones pràctiques

• Contaminació creuada

 1.3 Aplicació pràctica del nou reglament d’etiquetatge dels productes alimentaris. “L’etiquetatge nutricional”

• Introducció: el nou Reglament 1169/2011

• Etiqueta i etiquetatge

• Responsabilitats

• Informació alimentària obligatòria:

• Denominació de l'aliment

• Llistat d'ingredients

• Substàncies o productes que poden produir al·lèrgies o  intoleràncies

• Quantitat de determinats ingredients

• Quantitat neta

• Data de durada mínima o data de caducitat

 

logo conforcat         

Informació i requeriments

Aquest curs està adreçat a:

  • Persones que cotitzen per Règim General o Autònom.
  • Persones en situació d’atur: aquest col·lectiu té l’accés limitat a aquest Pla de Formació, per la qual cosa no tindran garantida la seva plaça fins que no es comprovi que no s’excedeix la limitació estipulada.
  • Els treballadors de l’Administració Pública no poden accedir a aquest Pla de Formació.

Com formalitzar la inscripció?

Un cop feta la preinscripció on-line, per formalitzar la inscripció és imprescindible la següent documentació:

  1. Annex 1 d’inscripció adjunt, complimentat i signat
  2. Copia del DNI o NIE
  3. Copia de la capçalera de l’última nòmina (si estàs en actiu)
    Copia del últim rebut d’autònoms (si ets autònom/freelance)
    Copia del document de demanda d’ocupació -DARDO- (si estàs a l’atur)

La documentació es pot enviar al correu formacio3@acra.cat 

La data límit per a l’admissió de la documentació és el 22/01/2021 (sempre i quan hi quedin places disponibles) i no s’acceptaran sol·licituds que no es presentin amb la documentació pertinent.

ACRA es reserva el dret d'anul·lar qualsevol curs que no hagi assolit un mínim de participants

On es fa?

Campus Virtual d'ACRA

 

Curs impartit en modalitat on-line a través del campus virtual d'ACRA. (més informació sobre aula virtual i teleformació).

Es imprescindible que cada alumne accedeixi a la formació amb el seu usuari i contrasenya. 

Abans d’iniciar-se l’acció formativa rebreu un mail de benvinguda al campus, amb les dades necessàries per poder-hi accedir. (també trobareu l’accés al Campus en el banner de la web d’ACRA)

Us recomanem que us connecteu al campus amb antelació per verificar que tot és correcte. Si 24h abans de l’inici del curs no heu rebut el mail de benvinguda consulteu la vostra safata de correu brossa o poseu-vos en contacte amb nosaltres al telèfon 934141151.

Docents

Eva Méndez Vallejos

Diplomada en infermeria. Experta en Nutrició. Postgrau en teràpies Naturals. Formadora en cursos de ciències de la Salut. I Docent del Mòdul 2: Intervenció en l'atenció higienicoalimentaria en institucions