Notícies

11 de gener de 2021

La gent gran i els professionals del sector es vacunen contra la COVID-19

Les persones que viuen a les residències i els professionals que en tenen cura s'han sumat a la campanya de vacunació i ho han compartit mitjançant l'etiqueta #JoEmVacuno 

"És un dret i un deure que tenim com a ciutadans"

El Dr. Toni Andreu, Director d'estratègia d'ACRA, assenyala que és fonamental que la ciutadania es sumi a la vacunació "des del convenciment i la responsabilitat per protegir un col·lectiu molt vulnerable".

En un article a l'últim número de la revista ACRActiva, el Dr. Andreu adverteix que "obtenir la vacuna no significa que haguem de baixar la guàrdia", sinó que "ens queden mesos molt durs i difícils on les mesures de prevenció que ja coneixem seran les millors aliades per protegir-nos".

Les persones grans que viuen en residències són un dels col·lectius més vulnerables a la COVID-19 i, per tant, un dels grups prioritaris a l'hora de rebre la vacunació contra el coronavirus a Catalunya. 

Segons dades del Departament de Salut, a 10 de gener de 2021 hi ha un total de 28.940 residents a qui se'ls ha administrat la primera dosi de la vacuna, una xifra que representa el 45% del total de persones que utilitzen aquest recurs assistencial.

La vacunació als professionals que atenen la gent gran en les residències també avança, en la mesura que garanteix la seva salut i la seguretat i garanteix que es mantingui la qualitat assistencial gràcies a la prevenció de la COVID.

Tant les treballadores i els treballadors dels centres com les persones grans que hi viuen han omplert les xarxes socials de fotografies i missatges per promoure la vacunació, acompanyats de l'etiqueta #JoEmVacuno.

La vacunació als centres residencials