Higiene alimentària i APPC (Manipulador d'aliments) (Codi 36.3)

Inici del curs
23-03-2015
Finalització del curs
30-03-2015
Horari
23 i 30 de març de 10:00 a 13:00
Durada
6 hores
Modalitat
Presencial
On es fa?
Barcelona
Places disponibles
0
Preu
60€ socis / 78€ no socis (amb la gestió de la bonificació inclosa)
higiene aliment

Contingut del curs

Objectius:

1. Adquirir aquells coneixements, habilitats i procediments de treball relacionats amb la seguretat i higiene i la prevenció dels riscos alimentaris.
2. Utilitzar pautes d'actuació preventiva en matèria d'higiene i seguretat alimentària.
3. Tenir actituds orientades cap a la seguretat i higiene en la manipulació d'aliments.
4. Promoure i mantenir un adequat control de la higiene alimentària en tot el procés de producció, des de la recepció de les matèries primeres fins al seu servei.

Continguts:

- Alimentació i higiene alimentària

  • Els aliments. Llet i derivats; carn i derivats; peix; els greixos; farines, pa i pastisseria; hortalisses, fruites i llegums. La maionesa.
  • Principals aliments més sensibles.
  • Precaucions generals i especifiques amb els diferents grups.

- Influència dels factors mediambientals. Importància d’una bona    prevenció.

  • Factors determinants: Naturalesa dels aliments; L’aigua; l’aire; locals i superfícies de manipulació d’aliments; màquines i estris.
  • Altres factors: temperatura, humitat, el temps.

- Higiene personal del manipulador d’aliments:

  • La cura de les mans. La roba de feina. Hàbits del manipulador. Malalties contagioses.

- Mesures bàsiques per a la prevenció i/o contaminació en els aliments:

  • Pràctiques correctes d’higiene durant la recepció, emmagatzematge, transformació, transport i servei dels aliments.
  • La fitxa de proveïdors.
  • La fitxa de control de temperatura. Instruccions per mesurar les temperatures.
  • Full de registre de les mesures preventives preses en el tractament dels vegetals crus.
  • Full de registres del nivell de cloració de l’aigua.
  • Plan APPCC

- Condicions i característiques dels locals i instal·lacions.

  • Condicions generals dels locals.
  • Condicions específiques de les instal·lacions (cuines, menjadors, vestuaris, serveis)
  • Insectes i rosegadors com a vehicles contaminants.
  • Desinfecció, desinsectació i desratització.

- Reglamentació tècnic-sanitària.

  • Normatives vigents

Requisits

Per a formalitzar la inscripció al curs, cal realitzar transferència bancària al nº de compte ES87 2100 0863 2002 0054 8456 indicant al concepte el codi del curs i el nom i cognoms de la persona inscrita.

Un cop realitzat el pagament, és imprescindible presentar el resguard a les oficines d'ACRA, Travessera de Gràcia 40 pral. 2ª de Barcelona, o enviar-ho escanejat al correu martigues@acra.cat.

La data límit per a l’admissió de les inscripcions és el 17/03/2015 (sempre i quan hi quedin places disponibles).

 

Us recordem que part del cost d'aquesta acció formativa es pot bonificar a través de la Fundación Tripartita para la Formación en el Empleo. Si voleu que ACRA us gestioni la bonificació, contacteu amb el nostre Departament de Formació.

Docents

sandra melendez

Sandra Melendez

Diplomada en infermeria. Màster en logopèdia. Docent en certificats de professionalitat de la branca sociosanitaria. Infermera al servei d’emergències mèdiques (SEM). Docent Mòdul 3: Intervenció en l'atenció sociosanitària en institucions

Inma Garcia

Diplomada en infermera. Postgrau en geriatra i gerontòloga. Postgrau en direcció de residencies i recursos assistencials. Coordinadora del servei d’atenció domiciliaria de Geriatria del Vallès. Técnica de Formació. Docent en certificats de professionalitat de la branca sociosanitaria.