Notícies

28 de desembre de 2021

Entra en vigor el Conveni GERCAT

Aquest nou Conveni permet incrementar les condicions salarials del col·lectiu professional i s'emmarca en un escenari econòmic pel període 2021-2023 de millora tarifària

gercat noti

Avui s’ha publicat al DOGC el Primer Conveni col·lectiu autonòmic de Catalunya d’atenció a la gent gran (GERCAT). Es tracta d’un fet històric i transcendent pel sector, que marca la creació del primer conveni d’aplicació a l’àmbit català pel que fa a l’atenció a les persones grans en situació de dependència.

El document, que entra en vigor amb efectes retroactius des de l’1 de gener de 2021, s'emmarca en un escenari econòmic pel període 2021-2023 de millora tarifària. La seva publicació comporta un seguit de millores econòmiques i socials tant per a les empreses com pel col·lectiu de professionals que hi treballen, com ara un increment salarial del 6% en termes generals, entre altres beneficis.

El conveni s'aplica a residències per a persones grans (residència assistida i llar residència), centres de dia, centres de nit i habitatges tutelats sempre que acreditin uns ingressos habituals i continuats superiors al 60% de la seva facturació ordinària provinents de l’administració pública. El conveni afecta, per tant, a centres concertats i de gestió delegada. No afecta a centres col·laboradors.

L’entrada en vigor del Conveni GERCAT ha estat possible gràcies a l’acord entre les diferents patronals del sector, entre les quals es troba ACRA, i els sindicats, i és una aposta conjunta per garantir les millors condicions en el marc d'un sector essencial com és l'atenció a la gent gran. Aquest fet contribueix a assegurar-ne la seva sostenibilitat i oferir la millor qualitat assistencial a les persones en situació de dependència.