Notícies

15 de març de 2024

Valoració d'ACRA a la convocatòria d'eleccions al Parlament de Catalunya

Davant d'un escenari de pròrroga pressupostària, els acords que Drets Socials havia arribat amb el sector estan en risc. Demanem que es facin totes les accions necessàries per millorar salaris i professionals en compliment dels acords pactats

La recent convocatòria d'eleccions al Parlament de Catalunya pel diumenge, 12 de maig deixa sense efecte el projecte de pressupostos de la Generalitat de Catalunya pel 2024. Davant d'un escenari de pròrroga pressupostària fins a la constitució d’un Govern que aprovi uns nous comptes, els acords que Drets Socials havia arribat amb el sector estan en risc.

No obstant això, des d'ACRA no ens conformem i demanem que es facin totes les accions necessàries per millorar els salaris dels professionals en compliment dels acords pactats amb el Departament de Drets Socials. Tenim clar que seguirem reclamant el compliment dels compromisos establerts amb el Govern ja que el sector necessita seguir avançant per sortir de l’infra finançament històric que pateix.

A més, exigirem als principals partits polítics que es presenten a les eleccions que incorporin en els seus programes la millora dels pressupostos per dependència per incrementar el sous dels professionals i harmonitzar-los amb els del sector públic, i per garantir la sostenibilitat i la qualitat en l'atenció. Al mateix temps, conscienciarem als diferents partits que estem a la cua d’Europa en pressupost per dependència i gent gran, i que és imprescindible incorporar als seus programes aquesta demanda.

Davant de la gravetat d'aquesta situació, la junta directiva d'ACRA es reunirà el proper dilluns per fixar les mesures per aconseguir que, malgrat que no hi hagi pressupostos, el Govern faci el que calgui per incrementar el sous dels professionals d'atenció a la gent gran.