Notícies

23 de gener de 2020

Tret de sortida al nou servei de consultoria d'ACRA en protecció de dades personals

Es vehicularà a través d'un Codi de Conducta que facilitarà, acompanyarà i assessorarà els associats en l'aplicació de la normativa vigent, un requisit de compliment obligatori en el sector

Qui pot adherir-se al Codi de Conducta?

L'adhesió no està limitada als associats a ACRA, sinó que també podràn sol·licitar-la aquelles entitats que operin en el sector dels serveis socials, serveis assistencials, o prestin serveis a ACRA o qualsevol de les seves entitats associades. Podeu consultar tota la informació detallada sobre el Codi de Conducta en els elements adjunts a sota.

Estrena oficial del Codi de Conducta d'ACRA. L'eina, que neix amb l'objectiu de facilitar i sistematitzar l'aplicació de la normativa en protecció de dades personals, es va presentar ahir a la tarda en el marc d'una jornada adreçada a les entitats associades.

La sessió va comptar amb la participació d'en Guillem Reig, advocat especialista en protecció de dades, que va detallar-ne els objectius, l'abast i també els canvis que presenta respecte del seu antecessor, el fins ara vigent Codi Tipus.

Una altra de les grans novetats del Codi de Conducta és un catàleg de serveis complementaris que s'oferiran a les entitats i que també es van explicar als assistents: des d'assessorament tècnic fins a formacions i auditories, passant per altres aspectes on els adherits gaudiran de bonificacions.

L'impuls d'aquesta eina parteix del compromís d'ACRA amb el respecte i la seguretat en el tractament de les dades personals dels usuaris dels serveis associats, que inclouen dades de salut i exigeixen la màxima confidencialitat.