Notícies

23 de setembre de 2021

Treballem per la inclusió d'infermeria en el catàleg d’ocupacions de difícil cobertura

La necessitat de professionals qualificats en el perfil d'infermeria és un dels reptes del sector i que cal donar resposta per garantir la sostenibilitat i la qualitat en l'atenció a les persones amb dependència

ACRA treballa de forma continuada per donar resposta a la necessitat de professionals qualificats en el sector, especialment en els perfils més demandats, com és el cas d’infermeria. Abans de l’estiu es va presentar al Servei Públic d’Ocupació (SOC) un informe, mitjançant Foment del Treball, per sol·licitar un contingent extracomunitari de 1.000 infermeres.

A partir d'aquesta demanda, i com a pas previ a tot el procés, es va sol·licitar al Servicio Público de Empleo Estatal (SEPE) la incorporació de l’ocupació d’infermeria en el catàleg d’ocupacions de difícil cobertura del 3r trimestre. En aquest sentit, el BOE no ha incorporat l’ocupació d’infermeria i de metge en el catàleg d’ocupacions de difícil cobertura del 3r trimestre, una decisió que no dona resposta a la gran mancança de professionals que hi ha en el sector d'atenció a la gent gran.

No obstant això, en la propera reunió del 28 de setembre de la Comissió tripartita pública estatal, ACRA tornarà a defensar, mitjançant Foment del Treball, la inclusió d'infermeria en el catàleg d’ocupacions de difícil cobertura del 4t trimestre, així com a la comissió d'immigració del 15 d'octubre.

Per altra banda, des d’ACRA també s'ha demanat l’homologació de la titulació del grau d’infermeria per tal que les incorporacions de personal no comunitari puguin realitzar-se de forma més ràpida.