Notícies

6 de setembre de 2019

Tot a punt per una missió molt especial

Els socis d'ACRA podran gaudir el proper dijous 19 de setembre de la visita al poble de Hogeweyk (Holanda), un concepte revolucionari d'atenció a les persones amb demència

hogeweyk holanda mmee 01

El proper 19 de setembre visitarem el poble de Hogeweyk en el marc d'una missió empresarial d'ACRA. Encara ens queden algunes places disponibles. Us avancem algunes dades d'un poble molt especial...

Què és Hogeweyk?
Es tracta d'un poble-urbanització d'uns 200 habitants situat a les afores de la localitat de Weesp, a uns 15 km d'Amsterdam, i reservat a persones amb Alzheimer i altres demències.

Com és Hogeweyk?
El poble té uns 15.000 metres quadrats i està format per una trentena de cases, una dotzena de carrers i un parell de places. Aquest recinte està tancat a l'exterior.

Tipus de vida
Els residents viuen en els denominats blocs de construcció, habitatges diferenciats per la seva configuració segons un estil de vida atribuït (cultural, cristià, artesanal, casolà, indonesi, urbà i alt standing neerlandès). Són apartaments per a sis o set persones, amb un professional sociosanitari de referència.

L'espai públic
El disseny de Hogeweyk fa possible que els residents voltin lliurement pel complex. Cadascun dels espais té un propòsit diferent: hi ha places, botigues i àrees verdes (parcs i jardins).

Professionals
Personal sociosanitari acompanya i dona atenció als usuaris, però no van vestits amb uniforme sinó de carrer. El personal no assistencial (cambrers, recepcionistes, dependents) ha rebut una formació addicional per relacionar-se amb persones amb demència.

Finançament
Una plaça a Hogeweyk costa a l'erari holandès uns 6.000 € mensuals. El resident en copaga entre 150 i 2.000 € mensuals, en funció de la seva pensió i situació econòmica.