Notícies

22 d'abril de 2024

S'incrementen les tarifes públiques a residència i centre de dia per aquest 2024

L'actualització del 5% és fruit de l'esforç negociador d'ACRA en col·laboració amb Drets Socials i es destinarà a garantir la sostenibilitat de les empreses així com a millorar les condicions laborals dels professionals

increment tarifes 2024 1col

Des d’ACRA hem treballat activament per aconseguir millores tarifàries pactades en un marc políticament inestable, marcat per l’absència de nous pressupostos de la Generalitat de Catalunya i per la celebració d’eleccions al Parlament de Catalunya el proper mes de maig.

És per això que hem signat l’Addenda a l’acord sectorial de bases per a la construcció d’un sistema de serveis socials propi de Catalunya que dona compliment a l’increment de les tarifes públiques per al 2024 en l’àmbit de residència assistida i de centre de dia, entre d’altres serveis. L’acord es va signar divendres entre el Departament de Drets Socials i les principals organitzacions empresarials i sindicals del sector d’atenció a la gent gran en situació de dependència.

En aquesta addenda, es consolida, per una banda, l'increment del 2% de la tarifa corresponent als sobrecostos vinculats als subministraments de l'any 2023. De l'altra, es fixa un increment tarifari del 5% que es destinarà a garantir la sostenibilitat de les empreses i a millorar les condicions laborals dels professionals. 

Aquest acord afecta totes les empreses i entitats amb places finançades públicament de la Xarxa de Serveis Socials d’Atenció Pública, amb independència del conveni sectorial que apliquin. Tal i com us vam anunciar fa uns dies, les tarifes per aquest any finalment s’incrementaran via Decret Llei.

Som conscients que aquesta actualització tarifària no resol, ni de bon tros, l’infra finançament del sector, però sí que reflecteix la voluntat d’ACRA de treballar en benefici dels associats i del benestar de la gent gran amb dependència, així com del compromís de Drets Socials, que en els darrers tres anys ha pujat les tarifes un 16,08%.