Notícies

18 d'octubre de 2023

S'incrementen les PEVS en residència assistida

Una proposta prioritària d'ACRA al Departament de Drets Socials es fa oficial amb un increment del 66% en l'import màxim de les Prestacions Econòmiques Vinculades al Servei.

El Departament de Drets Socials va anunciar ahir un increment de les PEVS en residència assistida. Aquesta va ser una de les principals demandes formulades per ACRA en la primera trobada institucional amb el Conseller Campuzano ja fa quasi bé un any, una millora llargament reivindicada per la nostra associació i que finalment ja és una realitat.

Concretament, l'import màxim passarà de 747,25 € a 1.238,73 €, un increment del 66%, i també s'actualitzaran els imports mínims.

Des d'ACRA fem una valoració molt positiva d'aquesta notícia perquè contribuirà a agilitzar el sistema d'atenció a la gent gran, a reduir la llista d'espera i a ampliar el número de persones que rebin una PEVS. Segons el Govern, es passarà de les 11.377 persones actuals beneficiàries d'una PEVS a les 16.300.

Per altra banda, com a principal patronal del sector, demanem que aquest increment de les PEVS a residència assistida es faci extensiu també a les PEVS de centres de dia i d’ajuda domiciliària, dos serveis essencials i que fomenten l’autonomia personal, a més d’endarrerir el procés d’institucionalització.

Al final de la notícia trobareu el comunicat de premsa complet.