Notícies

4 de juny de 2020

Reunió institucional amb el President de la Generalitat

ACRA es va reunir amb Quim Torra per tractar la situació del sector d'atenció a la gent gran i posar sobre la taula propostes de millora

ACRA es va reunir ahir amb el President de la Generalitat, Quim Torra, en el marc de les trobades periòdiques que el Govern de la Generalitat manté amb el sector de les residències d'atenció a la gent gran. En aquesta reunió es van abordar diversos punts inclosos en la carta que fa unes setmanes vam adreçar al president i que són d'especial importància pel sector.

Pel que fa al pla de desescalada de residències, es va valorar positivament el retorn progressiu a una certa normalitat en els centres, tot i que des d'ACRA es va reclamar una actualització del document perquè no és possible complir-lo en determinats punts.

En un àmbit de control de la pandèmia, el Departament de Salut va confirmar la realització de 70.000 proves PCR a residents (40.000) i professionals (30.000), així com el progressiu retorn del personal als seus llocs de treball, tot i haver-hi encara un 8% de baixes laborals derivades de la pandèmia.

En referència a la gestió competencial de les residències, el President va garantir que el sector residencial es mantindrà dins el Departament de Salut, com a mínim, durant el període en què ostenti el càrrec. En aquest sentit, va demanar disculpes als representants presents en la reunió per la publicació oficial en plena pandèmia de les tarifes 2020 amb imports de l'any passat.

També es va anunciar que la retribució extraordinària per la COVID-19 prevista al personal hospitalari es farà extensiva al col·lectiu de professionals de les residències.

Per altra banda, el Govern va emplaçar al sector a seguir treballant per definir una proposta en increment de ràtios, el grau d'implicació de l'atenció primària en les residències, i el número de places lliures disponibles per la COVID-19.