Notícies

9 de maig de 2019

Reunió institucional amb el President de la Generalitat

ACRA i el Govern desencallen l'actualització del grau II en residència assistida, l'increment de preus en gestió delegada, la creació d'un espai de diàleg estable i la represa del full de ruta, els quals es faran efectius en les properes setmanes

ACRA president Torra 01 2019

L’Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA) ha mantingut avui una reunió institucional amb el President de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Torra, que ha servit per desencallar diversos temes pendents que afecten el sector d’atenció a la gent gran. És per això que en les properes setmanes (abans de finalitzar el mes de juny) es publicarà el projecte d’ordre que inclou l’actualització del grau II en residència assistida, així com l’increment de preus en gestió delegada i la creació d’un espai de diàleg estable, mesures pactades des de fa mesos amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i pendents d’execució.

També s’ha de destacar l’acord per reprendre el full de ruta dels agents socials i econòmics del sector de la gent gran a Catalunya, iniciativa que té per objectiu garantir l’equitat i la qualitat en l’atenció a la gent gran, millorar les condicions laborals de les persones treballadores i garantir la sostenibilitat del sector d’atenció a la gent gran.

Des d’ACRA s’ha posat èmfasi en la reivindicació d’uns millors preus que permetin mantenir la qualitat en el servei, tal i com ha reconegut Cinta Pascual. “Les tarifes públiques en residència i centre de dia porten nou anys congelades, des del 2010, i en el mateix període, els costos de gestió han augmentat un 14,14%”. La presidenta d’ACRA creu que aquest desajustament ha provocat que el sector hagi de fer grans esforços per seguir mantenint uns alts nivells de qualitat en els serveis. Per solucionar aquest problema, ACRA aposta per un nou marc tarifari pels propers anys que doni seguretat i confiança al conjunt del sector, és a dir, residències, centres de dia i altres recursos assistencials que donen servei a les persones gran en situació de dependència.

Durant la reunió també s’ha abordat la dificultat de trobar personal, la negociació del conveni d’ajuda a domicili i la necessitat de treballar conjuntament per donar al sector de l’atenció a la dependència i la gent gran la importància que es mereix.

La reunió entre la junta directiva d’ACRA i el President Torra, que ha comptat amb la presència del Conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, s’emmarca dins les trobades institucionals que la nostra organització manté amb les principals autoritats polítiques del país des de fa anys

Galeria d'imatges