Notícies

24 d'abril de 2020

Reunió del sector d'atenció a la gent gran amb el President de la Generalitat

La trobada, telemàtica, va servir per analitzar el funcionament del Pla d’acció per la gestió de persones en l’àmbit residencial i l’assistència sanitària en situació de pandèmia per COVID-19

reunió president 2col

ACRA es va reunir ahir amb el President de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, en el marc d'unes trobades periòdiques amb el sector de les residències per analitzar el funcionament del Pla d’acció per la gestió de persones en l’àmbit residencial i l’assistència sanitària en situació de pandèmia per COVID-19.

A la reunió es va parlar de l'abastiment de proves diagnòstiques i d'equips de protecció individual als centres de gent gran, que encara no s'ha produït en la seva totalitat, així com les visites diàries dels professionals sanitaris de l'atenció primària en els centres. Segons el Departament de Salut, es fan 1.500 proves PCR al dia.

Des d'ACRA es va demanar de nou que es posi en valor la feina que realitzen els professionals i les professionals, així com les organitzacions del sector.

En aquesta reunió també hi van assistir la Consellera de Salut, Alba Vergés; la secretària general del Departament de Salut, Laura Pelay, i la directora assistencial d’Atenció Primària de l’Institut Català de la Salut, Iolanda Lejardi. Per part del món de les residències, també hi havia altres organitzacions, entre les quals, tal i com hem dit abans, es trobava ACRA en qualitat de patronal majoritària del sector de la gent gran.