Notícies

12 de juny de 2020

Retribució extraordinària als professionals de les residències

Els professionals de les residències rebran una paga extra a la seva nòmina d'agost com a compensació per la tasca realitzada al capdavant de la pandèmia de la COVID-19

Els professionals de les residències rebran una paga extra a la seva nòmina d'agost com a compensació per la immensa tasca realitzada al capdavant de la pandèmia de la COVID-19. Es beneficiaran d'aquesta paga les persones que han treballat entre l'1 de març i el 31 de maig i també aquells professionals que van estar de baixa pel coronavirus. Es tracta d'una mesura anunciada ahir pel Govern de Catalunya, i que significa una despesa de 140 milions d'euros en els pressupostos del 2020.

En el cas de les residències, l’import serà de 900 euros per a personal assistencial, tant infermeres com auxiliars de geriatria, i de 500 per a altres categories com, per exemple, neteja o cuina.

ACRA fa una valoració positiva de la paga extraordinària que rebran els professionals de les residències de gent gran per part del Govern en la seva gestió davant la COVID-19, però proposa que aquesta mesura ha de ser un primer pas cap un reconeixement molt més ampli cap el sector. "Hem de treballar per un model basat en l'atenció centrada en la persona, amb més finançament i una major coordinació sociosanitària, i no ens cansarem de reivindicar-ho", ha explicat Cinta Pascual, presidenta de l'associació.

Per part d'ACRA també es demanarà properament al Govern que la compensació als professionals de les residències no es limiti únicament a aquells amb places públiques o amb finançament públic sinó que també s'inclogui als professionals dels centres amb places privades. "El virus no distingeix de titularitat o de gestió perquè quan ha entrat en una residència ha causat molt de mal i no és just que hi pugui haver treballadors que es quedin fora d'aquesta retribució extraordinària. Han tingut el mateix sobreesforç, risc de contagi i implicació que els altres i han de ser reconeguts", afegeix Pascual.

Que els professionals de les residències rebin una paga extra a la seva nòmina d'agost com a compensació per la immensa tasca realitzada confirma que el sector ha estat essencial en la gestió de la pandèmia de la COVID-19. Es beneficiaran d'aquesta paga les persones que han treballat entre l'1 de març i el 31 de maig, i també aquells professionals que van estar de baixa pel coronavirus. Es tracta d'una mesura anunciada ahir pel Govern de Catalunya, i que significa una despesa de 140 milions d'euros en els pressupostos del 2020.