Notícies

24 de febrer de 2017

Rehabilitació i atenció dels trastorns de comportament al Mirador de Mataró

La primera missió empresarial a casa nostra del 2017 presenta dues unitats que han canviat la dinàmica del centre

resi mirador 01

Innovació i atenció especialitzada. Amb aquestes paraules es podria resumir la missió empresarial celebrada ahir a la Residència El Mirador de Mataró, que va presentar dos projectes singulars que han canviat radicalment la dinàmica del centre en només dos anys: la Unitat de Rehabilitació Intensiva (URI) i la Unitat de Suport Especialitzat (USE). Una vintena de socis d’ACRA van gaudir de la primera missió a casa nostra d’aquest 2017 en aquest centre, amb capacitat per 126 usuaris a la residència i 24 més en el centre de dia.

El director executiu del Grup VL, Sergio Osuna, la directora del centre, Natàlia Olmo, i diverses professionals van explicar el funcionament de les unitats i van conduir els socis en una visita guiada que va permetre veure en funcionament dos projectes que han donat singularitat i especialització a un centre que no té places lliures i que s’ha consolidat com un referent de la zona per la seva qualitat i innovació, sense necessitat d’ajustar preus.

La URI atén usuaris amb problemes traumatològics, alteracions neurològiques i malalties cardiopulmonars. Consta de sala de descans, espai de fisioteràpia i un gimnàs, molt ben equipats, amb màquines modernes i adaptades a les necessitats de cada usuari. Un metge, dues fisioterapeutes, una terapeuta ocupacional, un neuropsicòleg i un logopeda formen part de l’equip, que constata la millora de la salut dels usuaris gràcies al seu pas per aquesta unitat, única en el país per haver combinat professionals, equipament i processos de forma tan intensiva i especialitzada.

La USE, per altra banda, és una unitat psicogeriàtrica que respon a les necessitats específiques de les persones amb demències o trastorns. L’objectiu és millorar la qualitat de vida dels usuaris que integren la unitat adaptant tant com ha sigut possible el disseny ambiental de l’espai a una casa, per tal de donar-los més seguretat emocional. L’equip és interdisciplinari i es treballa amb una ràtio superior a la que fixa la normativa, una decisió que ha repercutit positivament en els auxiliars, minimitzant possibles efectes de cremament laboral. La unitat també té un sistema de geolocalització per a la lliure circulació de persones, videovigilància i assistència 24 h.

Imatges de la missió empresarial