Notícies

12 de juliol de 2021

Reclamem a Salut la vacunació del personal dels recursos assistencials

L'expansió de la variant Delta fa necessària una estratègia col·lectiva que asseguri uns nivells màxims de cobertura vacunal entre el personal dels centres residencials, dels centres de dia i de la resta de serveis que atenen les persones grans

Des d'ACRA hem reclamat al Departament de Salut que posi en marxa una estratègia col·lectiva que asseguri uns nivells màxims de cobertura vacunal entre el personal dels centres residencials, dels centres de dia i dels serveis d'ajuda a domicili, entre d'altres recursos assistencials

La variant delta de la COVID-19 ha provocat en les darreres setmanes un elevat increment dels contagis a l'entorn comunitari, així com l'origen de nous brots a les residències de gent gran. Segons les autoritats sanitàries, la falta de vacunació d'alguns professionals podria explicar alguns dels brots que s'han produït en els centres residencials.

L'arribada de la vacuna ha significat un abans i un després a les residències ja que ha reduït els contagis i les defuncions de forma exponencial. Tot i tenir un percentatge elevadíssim d'efectivitat en les diferents soques del virus, les vacunes no garanteixen el 100% de protecció i és per això que no podem abaixar la guàrdia.

A dia d'avui, però, hi ha un 12% de professionals de l'entorn residencial que encara no s'han vacunat. Com a patronal majoritària del sector d'atenció a la gent gran de Catalunya considerem que la protecció d'un col·lectiu tan vulnerable com el de la gent gran en situació de dependència és un deure col·lectiu, el qual pren una rellevància especial en determinats contextos, com el del nostre sector.