Notícies

17 de juliol de 2009

Projecte de cooperació entre ACRA i l’Associació per a l’integració i el desenvolupament de Kantora (Gàmbia)

Participeu en la donació de mobiliari i material sanitari i d'oficina per a tres hospitals africans

Des de l’Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA), associació sense ànim de lucre amb 20 anys de història que assumeix la seva responsabilitat social en la defensa de la millora de les condicions de vida de totes les persones, convidem a tots els nostres associats a participar en una campanya solidària de cooperació amb la comarca gambiana de Kantora. Gàmbia és una república de l’Àfrica occidental envoltada completament pel Senegal, excepte a l’oest on limita amb l’oceà atlàntic, que destaca per la seva bellesa, així com per ser el país mes petit d’Àfrica (48km d’amplària) i, lamentablement, un dels més pobres del continent.

Aquesta situació ha motivat que molts ciutadans gambians, especialment els originaris de la zona mes llunyana de la capital la regió d’Upper River Division, on es troba la comarca de Kantora, hagin trobat a Catalunya una nova llar, deixant enrere en molts casos les seves famílies i intentant ajudar el seu país i els seus éssers propers des de la llunyania. En aquest sentit, l'any 1994 és va crear l’Associació per a l’integració i el desenvolupament de Kantora (AIDK), formada per diverses organitzacions gambianes situades a les comarques gironines.

En els darrers anys, els principals projectes d'aquesta entitat han estat la creació de dos centres hospitalaris a la comarca de Kantora -un a Garawol i un a Koina- i la implantació d’un sistema elèctric basat en l’energia solar i en la potabilització d’aigua per un tercer hospital públic situat a Fatoto, el qual amb els anteriorment mencionats conformen el teixit sanitari de la comarca.

El cost econòmic que suposa la construcció i manteniment d’aquests hospitals, juntament amb el fet de mantenir el personal i cobrir les necessitats més bàsiques dels malalts, fa molt difícil que l’associació pugui sufragar la compra d’equipament mèdic, mobiliari d’oficina, llits o el material d’us diari (benes, xeringues etc.).

Per aquest motiu, ACRA i l'Associació per a l’integració i el desenvolupament de Kantora hem engegat una campanya solidària amb els nostres associats.

CAMPANYA 2009
Els hospitals de Kantora necessiten qualsevol tipus de material que podeu donar, ja que tot i que els hi resultarien especialment interessants les donacions de mobiliari i llits, també els manca material d’oficina i d’infermeria que, possiblement hagueu de renovar al vostre centre. Tot el material donat tindrà una segona vida que ajudarà a molta gent.

Si voleu col·laborar-hi podeu enviar un correu electrònic a l’atenció del Sr.Joaquin Novales a l’adreça monlaboral@hotmail.com amb la relació de material que donareu, així com la data i franja horària en la que voleu que us el passin a recollir. És necessari que inclogueu l'adreça del centre i un número de telèfon i el nom de la persona de contacte.

Tan bon punt l’Associació per a l’integració i el desenvolupament de Kantora rebi la informació, us trucaran per a concretar una visita i fer una primera valoració del material. Un cop confirmat que el material pot resultar profitós per algun dels hospitals, procediran a recollir-lo el dia i hora que s'acordi.

Per a més informació o si teniu qualsevol dubte al respecte, envieu un correu electrònic amb l'assumpte “Kantora” a l’atenció d’Alfons Pich, Coordinador de projectes i desenvolupament d’ACRA, a l'adreça apich@acra.es.