Notícies

10 de febrer de 2020

Presentem tres noves propostes del 6è Tastet de Formació

L'Atenció Centrada en la Persona i els aspectes més enfocats a la gent gran seran, com cada any, grans protagonistes de la jornada, que comptarà amb diversos tallers encarats a la innovació i a la millora de la qualitat

portada vídeo tastet 2a franja

El Palau Macaya acollirà el 21 de febrer el 6è Tastet de Formació, la presentació de l'aposta formativa d'ACRA, orientada a la qualitat i a la innovació, per aquest 2020. Les nou propostes que es faran es dividiran en tres tallers amb una franja horària diferent. La segona, que anirà de les 11:50 a les 12:50, planteja tres alternatives diferents, però totes elles enfocades a l'atenció a la gent gran. Són les següents:

 

"Mètode Montessori en demències avançades", a càrrec de Sònia Maymó (psicòloga)
El mètode Montessori aplicat a demències en estadis avançats, ha demostrat ser d’utilitat en el treball de les habilitats residuals de pacients que han perdut el llenguatge oral, la planificació o la memòria, per ajudar-los a mantenir i fomentar la seva autonomia quotidiana. Aquesta metodologia de treball, que no implica la necessitat d’usar específicament el llenguatge i que utilitza objectes quotidians, millora la interacció de l’individu amb el seu entorn mentre potencia les habilitats motores, la capacitat funcional i redueix les alteracions de conducta.


"Abordatge de situacions límit en centres residencials", a càrrec de Tina Lorente (psicòloga)
Aprendrem a intervenir en les agressions, plors, il·lusions, al·lucinacions, deliris, síndrome d'abstinència, autòlisis, dèficit de cognició social, baralles entre usuaris, síndromes del cuidador, queixes d'usuaris o familiars, emergències mèdiques i acompanyament al dol.


"La figura del professional de referència: rol essencial per fer efectiu el model d'ACP", a càrrec de Raquel Calatayud (gerontòloga i economista)
Les noves propostes per tenir cura i acompanyar a les persones grans als centres comporten la necessitat d’incorporar nous rols professionals. La figura del professional de referència respon a la necessitat que totes les persones tinguin, allà on visquin, algú que vetlli per la seva qualitat de vida. També és una extraordinària oportunitat per posar en valor la feina dels professionals del centre, per potenciar l’empoderament i el reconeixement, especialment del grup professional encarregat de liderar aquest rol: els/les gerocultors/es, amb els reptes que això comporta.

 

La inscripció al Tastet de Formació és oberta a tothom que hi vulgui assistir. Podeu consultar el programa complet i reservar la vostra plaça a través del document adjunt a sota.