Notícies

6 d'abril de 2020

Presentem el Manifiesto por la Sanidad Universal dentro de lo Social

El Círculo de Atención a las Personas (CEAPs), del qual ACRA forma part, ha exposat un document per denunciar la situació crítica del sector arran del coronavirus i exigir mesures per la gent gran i els professionals

Aquest dilluns al matí s'ha presentat el "Manifiesto por la Sanidad Universal dentro de lo Social" del Círculo Empresarial de Atención a las Personas (CEAPs), associació de la qual ACRA forma part. La Presidenta d'ACRA i de CEAPs, Cinta Pascual, ha llegit el text, que denuncia la situació crítica que viu el sector d'atenció a les persones grans després de l'arribada del coronavirus. 

El manifest també exposa les següents exigències a l'Administració Pública:

1. Que l’autoritat sanitària prengui el control efectiu de la situació amb una supervisió constant i efectiva de les mesures que es recullen.

2. Que els centres i professionals disposin de manera immediata dels EPIs necessaris per realitzar les tasques d’atenció a les persones, tot garantint la seguretat dels treballadors.

3. Que tant les persones usuàries com les professionals tinguin un accés immediat als tests diagnòstics per poder executar una planificació efectiva dels recursos dels centres, garantir la seva salut i poder prendre totes aquelles mesures que siguin necessàries per frenar l’avenç del COVID-19.

4. Que s’implementi un mecanisme de recollida d’informació únic i eficient que permeti evitar les duplicitats existents, que creen confusió, ineficàcia i esgotament de professionals i gestors.