Notícies

25 d'octubre de 2019

Participem a l'assemblea anual de l'European Ageing Network (EAN)

En la cimera, celebrada a la localitat de Matera (Itàlia), s'han traçat les properes línies d'actuació de l'ens europeu, així com la proposta estratègica

Assemblea anual EAN

ACRA ha participat aquesta setmana a l'Assemblea anual de l'European Ageing Network (EAN) celebrada a la localitat italiana de Matera. L'aprovació del pressupost ha estat un dels punts de l'assemblea de l'EAN, una tasca prioritària per l'organització i és per això que una part del pressupost es dedica a fer de lobby a Brussel·les. Des de l'EAN es constata que cal seguir treballant a nivell europeu per tal que el sector de la gent gran es percebi com un àmbit estratègic.

Un dels grups de treball actius és descriure els principals dogmes i prejudicis en els serveis socials de llarga durada per tal de canviar la imatge sobre la gent gran i les cures. L'assemblea anual de l'EAN s'ha celebrat en paral·lel a un congrés amb ponències i debats a càrrec d'experts del sector.

L'EAN és un ens europeu dedicat a l'atenció a la gent gran i format per les associacions nacionals de 27 països membres, entre els quals es troba Espanya, i que compta amb 10.000 proveïdors i 1 milió de serveis. L’objectiu de l’associació és el foment de la cooperació entre les associacions nacionals i les corresponents institucions nacionals d’atenció a la gent gran, així com la seva representació a Europa.