Notícies

2 de setembre de 2021

Noves actualitzacions dels Plans d'Intensificació en residències i centres de dia

Les pròrrogues inclouen una sèrie de canvis en tots dos àmbits, i seran vigents fins a la publicació de nous documents adaptats a cada recurs

En el marc del descens de contagis de la cinquena onada de la COVID-19 a Catalunya, la Generalitat ha fet públiques diverses actualitzacions dels documents d'intensificació aplicables tant a residències com a centres de dia. Aquests documents presenten algunes flexibilitzacions i ja estan en vigor en substitució de les versions anteriors.

Per una banda, el Departament de Salut ha actualitzat el Pla d’intensificació de les mesures de control en l'entorn residencial. Entre les novetats que planteja, destaca que ja no s'han de realitzar TAR a les persones que visitin els seus familiars o que els recullin abans d'una sortida. El document serà vigent fins a la publicació del nou Pla Sectorial a l'entorn residencial.

Pel que fa als centres de dia, Salut i Drets Socials han actualitzat el Pla d’intensificació de les mesures de control en centres de dia i centres i serveis d’atenció diürna. En aquest cas, els canvis afecten principalment les sèries de les PCR en cas de contacte estret, a més d'alguna altra petita adequació. Les noves normes tindran vigència fins a la publicació de les noves mesures i recomanacions per a centres de dia de gent gran i centres de dia i serveis d’atenció diürna per a persones amb discapacitat.

Totes les novetats d'ambdós documents respecte de les versions anteriors apareixen marcades en color groc. Les actualitzacions ja es poden consultar a l'espai especial d'ACRA dedicat a l'atenció a les persones grans en el marc de la COVID-19.

Més informació