Notícies

27 de maig de 2016

Missió empresarial al Centre Residencial Joviar

Els responsables de la residència generen una gran expectació amb l’espai intergeneracional i expliquen als socis els avantatges de la retirada de les contencions

Convertiu-vos en centre amfitrió!

Vols compartir amb altres socis d’ACRA els teus coneixements? Vols compartir els procediments que utilitzes? Vols compartir les singularitats del teu centre? Vols visitar altres serveis assistencials? Vols fer networking amb altres socis d’ACRA? Estem buscant centres amfitrions que vulguin mostrar el seu projecte als socis d’ACRA. Apunta’t aquí.

Una llar d’infants dins una residència lliure de contencions? Existeix, es troba a Lleida i s’anomena Centre Residencial Joviar, els responsables de la qual van obrir ahir les portes del centre a una vintena de socis d’ACRA en el marc d’una nova missió empresarial a casa nostra. L’espai intergeneracional és un projecte que combina la conciliació laboral i familiar amb l’envelliment actiu d’un centre que, al mateix temps, està considerat com a “centre lliure de contencions físiques i psíquiques”. Els socis van poder recórrer les instal·lacions al costat dels seus responsables i veure així l’aplicació i l’impacte en el dia a dia d’aquestes dues iniciatives innovadores i de qualitat.

L’espai intergeneracional, creat fa dos anys, va generar una gran expectació entre els socis assistents i els mitjans de comunicació locals, que van voler conèixer de primera mà un projecte beneficiós per a tots els col·lectius del centre. El servei està reservat als fills dels treballadors, set nens i nenes que, segons la directora, Dolors Becerra, “forgen un vincle molt gran amb els usuaris de la residència, els quals tutoritzen la mainada, o l’acompanyen en les activitats diàries de la llar”: l’hora del conte, tallers de pintura, passejades, jocs... D’aquesta manera es fomenta un envelliment actiu entre els usuaris.

Per altra banda, Joviar ha aconseguit reduir les contencions físiques i psíquiques i, en conseqüència, les caigudes dels residents. En el període d’un any han passat de 26 contencions i 34 caigudes a 5 contencions i 12 caigudes, una disminució que no ha convençut només a treballadors i usuaris sinó també als familiars implicats. A més de la disminució del risc de caigudes (que com sovint expliquen, amb contencions no és igual a zero) sense contencions també ha baixat el nombre d’autolesions, restrenyiment, atròfia i debilitat muscular. En paral·lel, els usuaris als que han tret les contencions han guanyat en gana, mobilitat, coordinació, equilibri, to muscular i densitat òssia.

Les missions empresarials a casa nostra permeten compartir, entre els socis d’ACRA, els coneixements, els procediments i els avenços que es duen a terme en els centres, a més d’ajudar a fer networking entre els socis.

Galeria d'imatges