Notícies

22 de juny de 2017

Missió empresarial a la Fundació ACE

Els socis visiten els espais d’atenció diürna de l’organització, així com la prestigiosa unitat de diagnòstic especialitzada en Alzheimer i altres demències

fundacio ace 2017 02 mmee

Els socis d’ACRA han visitat avui la Fundació ACE en el marc d’una missió empresarial que ha servit per conèixer els espais d’atenció diürna d’aquesta entitat, així com la unitat de diagnòstic especialitzada en Alzheimer i altres demències. La celebració del 25è aniversari del centre de dia ha marcat una visita molt ben valorada pels assistents pel seu grau d’innovació i la qualitat dels projectes exhibits. Aquesta ha sigut la darrera missió empresarial d’aquest semestre, a l’espera que al setembre es celebri la missió empresarial a Polònia.

El centre de dia i l’hospital de dia de la Fundació ACE compten amb plena ocupació, uns 85 usuaris a cada equipament que donen servei de 10 a 6 de la tarda de dilluns a dissabte, amb activitats personalitzades i en què destaquen els tallers d’estimulació cognitiva, dividits en petits grups segons el grau de deteriorament cognitiu.

El director de la Fundació ACE, Lluís Tárraga, ha presentat la Fundació ACE, la missió de la qual és la cura de l’Alzheimer, així com les àrees que integra, i d’una forma molt especial la unitat de diagnòstic. Aquesta àrea multidisciplinar diagnostica i tracta els trastorns cognitius i les demències mitjançant un equip integrat per tres treballadores socials, nou neuròlegs, un geriatra, tres neuropsicòlogues i dues psicòlogues. Des de la Fundació ACE estimen que unes 21.000 persones han sigut visitades des de la posada en marxa de la unitat, ja fa vint-i-un anys, període durant el qual s’ha convertit en referència internacional, a l’igual que la mateixa fundació.