Notícies

18 de gener de 2019

Les patronals i el SOC col·laboren per visualitzar les oportunitats laborals del sector d'atenció a la gent gran

Assistim a la presentació del Pla de suport a les associacions d'atenció a persones amb dependència, que vol trobar personal entre 35.000 sol·licitants de feina

presentacio soc web 01
Mig i llarg termini

Altres accions realitzades en relació a aquesta demanda són la creació d'un grup de treball intern d'ACRA i, en un àmbit més a mig i llarg termini, l'impuls a la Formació Professional Dual en el sector mitjançant un acord amb la Fundación Bertelsmann. L'objectiu de la FP Dual és que les empreses acabin acollint aprenents i els donin aquella formació específica que respongui a les seves necessitats. El tret de sortida s’ha produït durant aquest curs acadèmic 2018 – 2019, i l’inici de les pràctiques es produirà en els propers mesos.

Les principals organitzacions empresarials d'atenció a la dependència de Catalunya, entre les quals es troba ACRA, van assistir ahir a la presentació del Pla de suport a les associacions d'atenció a persones amb dependència. El Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) vol aconseguir que els serveis assistencials trobin personal entre les 35.000 persones demandants d'ocupació en serveis d'atenció a la dependència, la gran majoria de les quals es troben en situació de desocupació. Per tal d'aconseguir-ho, s'ha dissenyat un pla de treball personalitzat en què el SOC contactarà properament amb els potencials col·lectius per oferir-los ofertes laborals o formació específica per treballar en el sector en funció de la seva situació personal, formativa i laboral. El pla de suport també servirà per fomentar l'interès professional i per posar en valor el sector.

Les associacions s’han compromès a tramitar a través de la xarxa del SOC les ofertes de treball per al personal qualificat de cara a cobrir els llocs vacants existents als centres d’atenció a la dependència.

Per la seva banda, el SOC, a través del seu personal tècnic orientador de les oficines de treball, millorarà la gestió de les ofertes de treball en aquest sector, i prioritzarà l’assessorament de les persones demandants d’ocupació en aquest àmbit laboral que estiguin en situació d’atur.

Aquest pla concreta una de les línies de treball iniciades per ACRA en relació a la contractació de professionals de les empreses i entitats associades, una de les principals preocupacions dels associats i de tot el sector. Segons un baròmetre realitzat per la nostra organització fa uns mesos, el 99% dels serveis tenen problemes per trobar treballadors qualificats, sent auxiliar de geriatria, infermeres, personal de neteja i cuina els perfils més demandats.