Notícies

30 de maig de 2019

La sinergia entre els joves i la gent gran com a base pel progrés

La missió empresarial a la Fundació Casa Asil de Sant Andreu de Palomar proposa l'acció intergeneracional entre els alumnes de l'escola i els residents i usuaris del centre de dia

Fundació Casa Asil Sant Andreu Palomar 05 2019

Integrar en un mateix centre una escola, una residència i un centre de dia no és el més habitual, però la Fundació Casa Asil de Sant Andreu de Palomar ha fet d'aquesta particularitat el seu tret distintiu. Així ho ha presentat a la tercera de les missions empresarials a casa nostra aquest any, mitjançant el projecte 'Vull aprendre de tu'.

Un projecte que planteja la sinergia entre els alumnes de l'escola i els residents, i també els usuaris del centre de dia, per compartir experiències, transmetre coneixement i dotar als professionals del centre de més eines.

Situar en primer lloc a la persona i no l'etapa vital on es troba és un dels pilars de 'Vull aprendre de tu', que proposa diverses accions al llarg del curs i un servei comunitari integrat en el currículum dels alumnes. Entre les propostes, destaca 'La bici sense edat', que planteja enfortir el vincle entre joves i grans amb passejos pel barri amb una bicicleta especial.

Gràcies a aquest projecte, s'aconsegueix augmentar la vitalitat dels residents, incrementar el rendiment escolar dels alumnes i millorar les competències dels auxiliars i tècnics del centre.

Unes 25 persones han participat d'aquesta missió, que ha rebut 4,3 punts sobre 5 en valoració d'utilitat i 4,5 en valoració del projecte presentat.

Galeria d'imatges