Notícies

11 de novembre de 2021

La Dra. Magda Campins guanya el Premi ACRA 2021 a la millor trajectòria professional

El jurat reconeix de forma unànime la seva tasca enfront de la COVID19 i la cooperació amb el sector d’atenció a la gent gran en situació de dependència

magda campins noti

La doctora Magda Campins ha guanyat el Premi ACRA 2021 a la millor trajectòria professional, un reconeixement unànime del jurat per la seva tasca enfront de la COVID19. Campins, metgessa i epidemiòloga, era fins fa poc la Cap del servei de medicina preventiva i epidemiologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, el centre que més pacients COVID19 ha tractat durant la pandèmia. Actualment es membre del grup de recerca en Epidemiologia i Salut Pública del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR). 

La seva cooperació amb ACRA durant aquest període ha estat decisiva per ampliar el coneixement sobre el virus i la malaltia en un àmbit que atén un dels col·lectius més fràgils i vulnerables de la nostra societat. En aquest sentit, cal destacar el projecte de recerca Història natural de la malaltia COVID19 en l'entorn de les residències de gent gran a Catalunya. Un estudi observacional sobre dades agregades", estudi pioner de recerca coordinat pel Dr. Benito Almirante, membre del servei de malalties infeccioses de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, i amb la participació activa d’ACRA, que ha contribuït a donar evidència científica respecte l’afectació de la COVID19 en els centres residencials de gent gran. Per altra banda, ha realitzat accions comunicatives destinades al conjunt d’associats i del sector difonent la importància de la vacunació per combatre el virus i com a principal mesura de protecció per al conjunt de la població. 

La Dra. Campins rebrà el Premi a la millor trajectòria professional de mans de l’Hble. Consellera de Drets Socials, Violant Cervera, i de la Presidenta d’ACRA, Cinta Pascual, en un acte que es celebrarà el proper dijous, 18 de novembre a l’Auditori del Cosmocaixa de Barcelona.