Notícies

25 d'octubre de 2018

La capacitat d’adaptació transforma la Residència Vila-Seca en un centre multiserveis

L'equipament del Grup Mutuam mostra la convivència en un mateix equipament de la residència, el sociosanitari, el centre de dia i l'equip de suport al dany cerebral adquirit

resi vilaseca mmee 2018 08

La cinquena missió empresarial a casa nostra del 2018 celebrada avui a la Residència Vila - Seca (Grup Mutuam) ha mostrat la convivència de quatre serveis assistencials en un mateix equipament, un projecte d'èxit que ha rebut reconeixements, entre els quals un Premi ACRA a la millora de la qualitat, i que té el suport i la complicitat d'usuaris i treballadors. La vintena de socis d'ACRA que han assistit a la missió han pogut conèixer de primera mà el projecte, així com visitar les instal·lacions. Les missions empresarials a casa nostra permeten compartir, en exclusiva per als socis d’ACRA, els coneixements, els procediments i els avenços que es duen a terme als centres, a més d’ajudar a fer networking entre els socis.

El director de l'àrea residencial del Grup Mutuam, Anton Molas, ha presentat el projecte "Centre Multiserveis", que compta amb un sociosanitari (35 places de llarga estada, convalescències, pal·liatius i descansos), residència assistida (65 places, cinquanta de les quals col·laboradores, i 15 de privades), centre de dia (31 places, vint-i-sis de les quals concertades i la resta de tipus privat), i l'Equip de suport al Dany Cerebral Adquirit (EDCA) com a gran novetat. Es tracta d'un servei que ofereix tractament físic, neurològic i terapèutic a persones amb dany cerebral per part de professionals polivalents. Actualment compta amb una mitjana setmanal de 30 residents.

La transformació en un centre multiserveis, tal i com ha explicat la directora, Sílvia Mirete, s'ha produït de forma gradual des que al 2003 es va inaugurar la residència, culminant aquest procés amb l'estrena de l'EDCA ara fa dos anys. L'adaptació ha sigut possible gràcies a la implicació de tot l'equip, que ha seguit el mètode en atenció centrada en la persona per adaptar-se al màxim a les necessitats dels usuaris. En aquest sentit s'ha d'entendre el certificat de no contencions, un reconeixement aconseguit després d'una formació realitzada per entitats de referència. La residència compta també amb una Unitat d’Estimulació Neurològica (UEN)

Galeria d'imatges