Notícies

6 de juny de 2020

Intervenció de Cinta Pascual al Congrés dels Diputats

La presidenta d'ACRA i de CEAPS defensa el sector residencial i denuncia l'abandonament de les administracions davant els grups parlamentaris de la cambra espanyola

foto cinta pascual congreso diputados

La presidenta d'ACRA i de CEAPs, Cinta Pascual, va intervenir ahir en el Congrés dels Diputats per defensar el sector d'atenció a la gent gran. La seva exposició davant dels partits polítics respecte el que ha passat durant aquests mesos a les residències de gent gran ha tingut un gran impacte en els mitjans de comunicació.

Pascual va denunciar l'abandonament que va patir el sector durant la crisi del coronavirus: sense material de protecció, amb greus problemes a l'hora de realitzar derivacions hospitalàries i amb un suport de l'atenció primària que va tardar massa a produir-se.

Al llarg d'una hora i mitja d'intervenció, va posar èmfasi en la falta de finançament estructural que pateix el sector, la manca de coordinació sociosanitària i en la necessitat de respectar el model d'atenció basada en la persona existent a les residències, unes llars per a la gent gran. En aquest sentit, va refusar convertir els centres en hospitals, però sí que l'atenció primària hi tingui una presència continuada per garantir la millor atenció.

Us adjuntem a continuació un enllaç amb el vídeo del Congrés dels Diputats (heu de buscar el punt corresponent a 4:40:00)