Notícies

19 d'octubre de 2023

Innovació assistencial i tecnològica a la nova missió empresarial a casa nostra

El Centre Prytanis Plaça Europa presenta el projecte narratives i el projecte Eyra a una delegació de socis d’ACRA

La segona missió empresarial a casa nostra d’enguany es va fer dimarts passat al Centre Prytanis Plaça Europa (L’Hospitalet de Llobregat), on els seus responsables van presentar dues iniciatives vinculades a la innovació, a més de mostrar les instal·lacions del centre als socis d’ACRA.

El Centre Prytanis Plaça Europa és el tercer equipament d’aquesta entitat i el més nou, situat al centre de L’Hospitalet i amb capacitat per a 144 persones usuàries. El Dr. Ignasi Coll i la Dra. Elena Lauroba van presentar el projecte narratives, basat en les històries de vida i realitzat des de l’evidència científica i amb cooperació amb dues universitats i una entitat assistencial d’Holanda. La formació en cascada als professionals permet una atenció centrada en la persona.

El Director General Adjunt dels centres assistencials, José Luis Tio, i la sòcia fundadora de YASYT Robotics, Núria Infiesta, van explicar el projecte Eyra, basat en la intel·ligència artificial mitjançant la utilització del robot Pepper, un androide que en col·laboració amb els professionals permet treballar l’estimulació cognitiva, l’estimulació psicomotriu i la comunicació. La valoració és molt positiva perquè el robot ha permès millorar la soledat, la desorientació i el deteriorament cognitiu, a més d’establir un vincle molt especial amb les persones usuàries, que l’han adoptat com si fos una mascota.

La visita a les instal·lacions va permetre veure, entre d’altres elements un sistema de xips a la roba de les persones usuàries que ha permès reduir les pèrdues de roba. En total, tenen 22.000 peces de roba amb xip incorporat.

Galeria d'imatges