Històric 2023

21ns Premis ACRA

30/11/2023 - Teatre Auditori Sant Cugat del Vallès

ACRA convoca la 21a edició dels Premis ACRA per a la millora del benestar i la qualitat de vida de les persones, uns guardons que posen en valor el sector de l’atenció a la gent gran mitjançant el reconeixement d’aquells projectes, accions i professionals que més han contribuït al seu desenvolupament. Un esdeveniment dirigit als professionals i les entitats que tinguin relació amb la gent gran i que vulguin impulsar el sector.

Més informació

Jornada update

16/11/2023 - seu d'ACRA

En aquesta jornada tractarem els principals temes que afecten el sector, com la manca de professionals, les últimes novetats en tarifes, Conveni GERCAT i l’estudi de costos sobre les tarifes de la cartera de serveis, entre d’altres.

A més, volem compartir amb vosaltres perquè pensem que les Prestacions Econòmiques Vinculades al Servei (PEVS) haurien de ser una aposta prioritària i de futur del sistema català d’atenció a la dependència.

Més informació

Gestió del talent i del potencial

15/11/2023 - videoconferència (teams)

Us presentem la nova jornada telemàtica sobre les relacions laborals que ACRA organitza amb el suport del Departament d'Empresa i Treball i de Foment del Treball sota el nom "Gestió del talent i del potencial".

La jornada anirà a càrrec del Sr. Xavier Pirla, enginyer civil superior i l'únic Licensed Master Trainer of NLP a Espanya, amb més de 15 anys d'experiència en el desenvolupament d’habilitats de lideratge, persuasió i resiliència.

Aquesta jornada es celebrarà el dimecres, 15 de novembre i forma part dels Plans de Formació de l’àmbit de Catalunya adreçats a la capacitació per al desenvolupament de les funcions relacionades amb el diàleg social i la negociació col·lectiva.

Més informació

La importància del transport adaptat en els centres de dia

07/11/2023 - videoconferència

El dimarts, 7 de novembre a les 10 del matí celebrarem un nou webinar que porta per títol "La importància del transport adaptat en els centres de dia" i que servirà per conèixer les diferents possibilitats i solucions que s'ofereixen en aquest àmbit, a més de donar algunes claus per un transport segur de les persones grans.

Aquest webinar anirà a càrrec de Rehatrans, soci-col·laborador d'ACRA i empresa epecialitzada en transport adaptat, líder del seu sector, i amb 25 anys d'experiència.

Es tractarà d'un webinar dinàmic i formatiu que creiem que pot ser del vostre interès.

Més informació

Malestar emocional: la nova pandèmia

02/11/2023 - virtual

Actualment es detecten en les plantilles una sensació d'haver perdut la il·lusió. Després de dos anys de pandèmia es constaten canvis en el personal: falta de concentració, apatia, desgana per la tasca diària, manca d'un progrés adequat, cansament…

Poden les avaluacions de riscos psicosocials ajudar en aquesta nova etapa?

Més informació

Jornada update de temes d'actualitat del sector

24/10/2023 - Auditori Support Girona

Tractarem els principals temes que afecten el sector, com la manca de professionals, les últimes novetats en tarifes, Conveni GERCAT i l’estudi de costos sobre les tarifes de la cartera de serveis, entre d’altres.

A més, volem compartir amb vosaltres perquè pensem que les Prestacions Econòmiques Vinculades al Servei (PEVS) haurien de ser una aposta prioritària i de futur del sistema català d’atenció a la dependència.

Més informació

Novetats en permisos laborals

18/10/2023 - videoconferència

La sessió anirà a càrrec de l’assessora laboral d’ACRA i advocada de Vallbé, Alba Sánchez, que explicarà les principals modificacions en aquest àmbit: en els supòsits de discriminació, en les adaptacions de jornada, en permisos retribuïts, en reduccions de jornada i excedències, en suspensions amb reserva de lloc, i també les referents al nou permís parental. A més, veurem quina afectació tenen aquests permisos laborals en els principals convenis del sector.

Més informació

Inclusió, igualtat i diversitat?

18/10/2023 - videconferència

L’obligació a les empreses de disposar d’un pla d’igualtat fa necessari desenvolupar activitats formatives en les organitzacions centrades en aquest àmbit.

Més informació

Missió empresarial a casa nostra: Centres Assistencials Prytanis

17/10/2023 - Centre Prytanis Plaça Europa

El dimarts, 17 d’octubre celebrarem una nova missió empresarial a casa nostra. En aquesta ocasió visitarem el Centre Prytanis Plaça Europa, on els seus responsables ens explicaran el Projecte narratives i el Projecte EYRA, vinculats a històries de vida i a la intel·ligència artificial, respectivament. També farem una visita per les instal·lacions de Prytanis.

Més informació

Punts claus a tenir en compte en una negociació col·lectiva

28/09/2023 - Seu d'ACRA

Us presentem la cinquena jornada sobre les relacions laborals que ACRA organitza amb el suport del Departament d'Empresa i Treball i de Foment del Treball, i que porta per nom "Punts clau a tenir en compte en una negociació col·lectiva".

En aquesta jornada aprendrem a negociar en l’entorn de la negociació col·lectiva de forma eficaç amb determinades eines de comunicació verbal i no verbal per aconseguir els propis objectius i acords que fomentin relacions estables i beneficioses per a les dues parts. La jornada anirà a càrrec d’Ignasi Dalmases, formador en habilitats comunicatives i dinamitzador d’equips.

Aquesta jornada es celebrarà el dijous, 28 de setembre a la seu d'ACRA i forma part dels Plans de Formació de l’àmbit de Catalunya adreçats a la capacitació per al desenvolupament de les funcions relacionades amb el diàleg social i la negociació col·lectiva.

Més informació

Salari emocional: repte de futur?

20/06/2023 - Jornada virtual

Us presentem la quarta jornada telemàtica sobre les relacions laborals que ACRA organitza amb el suport del Departament d'Empresa i Treball i de Foment del Treball sota el nom "Salari emocional, repte de futur?".

El salari emocional incideix directament en el rendiment dels professionals i, per tant, en la competitivitat de la companyia. Així doncs, en aquesta jornada a càrrec de Raquel Blanco, CEO i Consultora de Selecció i Recursos Humans, es presentaran noves fórmules que ens permetin augmentar la satisfacció, benestar i confiança dels equips. D'aquesta manera, es podria incrementar la productivitat o fidelitzar el talent.

Aquesta jornada es celebrarà el dimarts, 20 de juny i forma part dels Plans de Formació de l’àmbit de Catalunya adreçats a la capacitació per al desenvolupament de les funcions relacionades amb el diàleg social i la negociació col·lectiva.

Més informació

Menjar bé i sostenible és possible!

31/05/2023 - Webinar

El dimecres, 31 de maig a les 10 del matí celebrarem el webinar “Menjar bé i ser sostenible és possible! Estratègies per reduir el malbaratament alimentari a residències de gent gran davant la nova llei”.

El webinar, organitzat conjuntament per ACRA i Serunion, és gratuït per als socis.

Més informació

8a Jornada en ACP d'ACRA

25/05/2023 - Auditori Cosmocaixa

La Jornada en Atenció Centrada en la Persona (ACP) d’ACRA arriba enguany a la vuitena edició amb un programa que situa els professionals com a protagonistes. Si bé és cert que les persones usuàries constitueixen la raó de ser de l’atenció, sense professionals no hi hauria activitat possible.

Per aquest motiu, hem creat una jornada que mostra les experiències més destacades dels associats i que aprofundeix en el rol que han de tenir el conjunt de treballadores i treballadors davant un present i un futur tan incerts com plens de reptes.

En un escenari de falta de professionals, des d’ACRA volem reivindicar-los mostrant no només les bones pràctiques sinó també mitjançant l’anàlisi i la reflexió. És per això que començarem amb una ponència de Manuel del Castillo, Director gerent de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, i tindrem l’ocasió d’escoltar l’Honorable Conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, en un diàleg amb la Presidenta
d’ACRA, Cinta Pascual, precisament sobre el futur del conjunt dels professionals en el desenvolupament del sector.

Us esperem el dijous, 25 de maig a la 8a Jornada en ACP!

Més informació

El servei integral d'alimentació de Central Borne

16/05/2023 - Plataforma logística Central Borne (Santa Perpètua de Mogoda)

Ens complau anunciar-vos que el proper dimarts 16 de maig celebrem una nova missió empresarial a casa nostra. En aquesta ocasió descobrirem el servei integral d’alimentació de Central Borne, soci – col·laborador d’ACRA, que ofereix solucions a mida mitjançant un sistema de proveïdor únic amb assessorament tècnic, tant de dietètica i nutrició com de processos d’higiene i qualitat.

La missió es farà a la plataforma logística que Central Borne té a Santa Perpètua de la Mogoda (Vallès Occidental) i inclourà una visita guiada per les instal·lacions, concretament per les zones de temperatura ambient, refrigerat i congelat.

Més informació

1a Jornada de Centres de dia: un recurs desaprofitat?

11/05/2023 - Caixaforum Macaya

La 1a Jornada de Centres de dia d’ACRA, prevista pel dijous, 11 de maig, és un esdeveniment que vol posar de manifest la gran importància d’aquest servei al nostre país i, al mateix temps, preguntar-nos si realment s’està aprofitant tot el potencial d’aquest recurs de proximitat i fonamental per preservar l’autonomia personal.

La jornada, que es farà al Caixaforum Macaya de Barcelona, comptarà amb experiències, espais de reflexió i debat, i la presència de professionals, representants de les administracions, usuaris i famílies.

Més informació

Noves figures professionals, polivalència, carrera professional, propostes per a convenis laborals del segle XXI; què fan al nostre entorn en la cura de persones?

09/05/2023 - jornada virtual

Us presentem la tercera jornada telemàtica sobre les relacions laborals que ACRA organitza amb el suport del Departament d'Empresa i Treball i de Foment del Treball. "Noves figures professionals, polivalència, carrera professional, propostes per a convenis laborals del segle XXI; què fan al nostre entorn en la cura de persones?" compartirà experiències amb representants que gestionen serveis d'altres països per facilitar el coneixement i la innovació.

La negociació col·lectiva ha de canviar i s’han d’aportar solucions imaginatives; és important fer benchmarking amb altres països per compartir les pràctiques actuals en direcció i gestió de RRHH als serveis residencials. I això ho farem en aquesta jornada mitjançant l’experiència dels socis els quals tenen empreses al Regne UnitAustràlia, França, Alemanya i EUA.

Aquesta jornada es celebrarà el proper dimarts, 9 de maig i forma part dels Plans de Formació de l’àmbit de Catalunya adreçats a la capacitació per al desenvolupament de les funcions relacionades amb el diàleg social i la negociació col·lectiva.

Més informació

Com afrontar les reunions amb els comitès d’empresa

18/04/2023 - Virtual (Teams)

Dotar d’eines als responsables de les empreses i les entitats per prevenir situacions conflictives, estratègies per gestionar conflictes, control de la informació, preparació de les reunions, etc... amb la finalitat de contribuir a augmentar la seguretat personal per enfrontar-se al repte d'una negociació.

Més informació

Jornada Update de temes d'actualitat del sector

27/03/2023 - Col·legi d'Economistes de Catalunya

El proper dilluns, 27 de març celebrarem la Jornada Update d'ACRA a l'Auditori del Col·legi d'Economistes de Catalunya.

Aquesta jornada servirà per tractar les últimes novetats en relació als principals convenis laborals del sector (VIII Conveni Marc Estatal, Conveni GERCAT i VI Conveni SAD), els pressupostos, tarifes i altres temes d'interès amb la Generalitat de Catalunya, i també abordarem altres temes com inspeccions, falta de personal i la figura professional del responsable higienico-sanitari.

Més informació

8è Tastet de Formació

22/03/2023 - Caixaforum Macaya

El pròxim 22 de març tindrà lloc la vuitena edició del Tastet de Formació d'ACRA.

La jornada, que serà presencial al Caixaforum Macaya de Barcelona, és una bona oportunitat per conèixer de primera mà l'oferta formativa d'ACRA i, alhora, gaudir de tallers creats especialment per aquesta ocasió. De fet, es tracta del primer Tastet presencial després de tres anys des de l'esclat de la COVID-19.

Durant el Tastet, els participants podran escollir entre una selecció de nou tallers a més d’una ponència sobre els instruments tecnològics d’intervenció en els processos de cura, a càrrec de Josep Maria Haro Abad, Director de Docència, Investigació i Innovació del Parc Sanitari Sant Joan de Déu. 

Més informació

Presentació de la carta de drets de les persones grans

21/03/2023 - Virtual (plataforma go to webinar)

Ens complau anunciar-vos la convocatòria per la “Presentació de la carta de drets de les persones grans” que es celebrarà el proper dimarts, 21 de març a les 12 h. Es tracta d’una jornada virtual on es donarà a conèixer la carta de drets de les persones grans, un document estratègic elaborat per la Comissió d’Ètica d’ACRA amb l’objectiu de fomentar l’ètica als recursos assistencials així com la dignitat de les persones usuàries.

Més informació

Presentació del nou ajut Next Generation Conforcat A MIDA per a la formació dels treballadors

07/03/2023 - Virtual (Plataforma Teams)

El proper dimarts, 7 de març a les 13 h celebrarem una jornada virtual sobre el nou programa de subvencions provinent del Fons Next Generation i que dona resposta directa a les necessitats formatives de la vostra empresa.

Més informació