Notícies

7 d'octubre de 2019

Es presenta la 25a edició del Màster GESAPH

Les novetats d'aquest curs s'han presentat a la jornada 'L'atenció domiciliària en el marc del nou PAISS', a la seu d'ACRA

20191007 presentacio master gesaph

El Màster en Gestió Integral de Serveis en Atenció Primària, Socials i Hospitalaris (GESAPH), que imparteix l'Institut de Formació Contínua de la Universitat de Barcelona, arriba aquest any a la seva 25a edició i ho ha fet a la seu d'ACRA amb una jornada de presentació com a tret de sortida. Sota el nom 'L'atenció domiciliària i residencial en el marc del nou PAISS', s'han avançat les novetats que hi haurà enguany.

La jornada ha comptat amb la participació d'Anna Maria Palou, tècnica de la Direcció General de Serveis Socials, la Directora de la Residència i Centre de dia Feixa Llarga, Conxita Barbeta, i el director del Màster GESAPH, Josep Maria Grego.

Palou ha presentat els reptes de l'atenció domiciliària en relació amb el Pla d'Atenció Integrada Social i Sanitària, que passen per un equilibri entre atendre "les necessitats per manca d'autonomia i les necessitats relacionals". També ha assegurat que en aquest aspecte "la fase preventiva té molt de pes".

També sobre el PAISS, però en la vessant de l'atenció residencial, Conxita Barbeta ha assenyalat que permetrà donar continuïtat al "treball en la coordinació integral" per atendre les persones, i ha destacat que s'apunta a "un model d'integració amb centres de dia" o a incloure "la figura del farmacèutic" en el procés.

D'altra banda, Josep Maria Grego ha avançat les novetats del Màster GESAPH en aquest context: "Volem aprofitar les oportunitats que sorgeixen en atenció integrada", ha subratllat, a més de posar en valor que el Màster permet que "els professionals de la salut aprenguin aspectes de l'àmbit social" i viceversa.

El proper 7 de novembre es farà el tret de sortida oficial al nou curs, en un acte que també servirà de cloenda de l'edició vigent.

Més informació