Notícies

11 d'abril de 2019

Es presenta l'Informe "Integració de l'atenció social i sanitària"

El text inclou 57 recomanacions que han de servir com a referent d'actuació per tal de situar les persones en el centre de l'atenció

presentacio informe integracio social i sanitaria CTESC
Un comissionat per a la dependència

Una de les recomanacions de l'informe fa referència a la creació d'un "Comissionat de serveis d’atenció a les persones dependent del Departament de Presidència", una possibilitat que es fa pública un dia després de l'anunci, per part d'ACRA, de la necessitat d'una nova Conselleria d'Atenció a la Gent Gran.

La voluntat d'ACRA és seguir apostant per una conselleria específica que doni respostes concretes a les necessitats d'un col·lectiu en una situació vulnerable i en constant creixement. Per tal que això sigui possible cal dotar el nou departament amb un pressupost del 2% del PIB.

El Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya va presentar dimecres L'informe "Integració de l'atenció social i sanitària" que té per objectiu situar la persona en el centre de l'atenció, és a dir, atendre-la en la seva globalitat.

El secretari general adjunt de Foment del Treball, Salvador Guillermo, va exposar les principals recomanacions d'un text (n'hi ha 57) que haurien de servir per situar Catalunya com un referent d'integració social i sanitària. La situació actual és molt diferent, amb dos grans blocs que actuen per separat (Salut i Serveis Socials) i de forma fragmentada, i és per això que es van alertar dels riscos econòmics, assistencials i, fins i tot, de deteriorament de la legitimitat política i social a la que s'exposa el sistema.

L'acte va comptar amb la presència del Secretari d'Afers Socials i Famílies, Francesc Iglesies, i del Director General de Professionals del Departament de Salut, Marc Ramentol, que van compartir diagnòstic i la necessitat d'avançar de forma decidida per tal de donar resposta a un sistema que dona senyals d'esgotament. Precisament, el dia abans de la presentació d'aquest informe, ACRA es va reunir amb Ramentol per abordar la dificultat de contractació d'infermeres en el sector.

ACRA va assistir en representació dels seus associats i amb la voluntat de conèixer un document que precisament proposa situar les persones en el centre de l'atenció, mètode que ja fa anys que s'aplica amb molt bons resultats en el sector d'atenció a la gent gran.